Política 08/07/2023

Sumar MÉS crearà un fons de capital públic per impulsar empreses emergents

La coalició vol afavorir així la indústria i promoure la diversificació econòmica

ARA Balears
2 min
El cap de llista de Sumar-MÉS, Vicenç Vidal

PalmaEl candidat de Sumar MÉS al Congrés dels Diputats, Vicenç Vidal, s'ha compromès a crear un fons de capital públic per impulsar empreses emergents, en cas que la coalició governi a Espanya, després de les eleccions generals del pròxim 23 de juliol.

Segons ha informat el candidat de Sumar MÉS al Congrés dels Diputats, Vicenç Vidal, aquest dissabte en una roda de premsa, la coalició es compromet a crear un fons de capital públic per fomentar la creació d'empreses emergents, amb la finalitat de diversificar l'economia insular en la dècada vinent perquè el turisme deixi de ser la principal font d'ingressos de les Balears.

Així, en cas de governar a Espanya, després de les eleccions generals del pròxim 23 de juliol, Sumar MÉS crearà un fons de capital públic amb finançament estatal per ajudar la indústria i promoure la diversificació econòmica. Vidal ha explicat que "la proposta que es fa és un fons que disposaria de la meitat del pressupost de finançament estatal i l'altra meitat provindria de l'Impost de Turisme Sostenible".

L'objectiu, ha assenyalat el candidat, és "facilitar que els emprenedors de sectors estratègics com són els de les noves tecnologies, industrial, el cultural o el sector primari puguin posar en marxa nous projectes que generin llocs de feina dignes i fora del monocultiu turístic".

A més de finançar la creació d'empreses en sectors clau, aquest fons també servirà per finançar processos d'innovació de les empreses industrials ja existents, segons Vidal, qui ha afegit que, amb aquest fons, el sector públic adquireix de manera temporal participacions i, per tant, és co-partícip en aquestes empreses, per donar-los suport de manera més eficient que amb subvencions.

Amb tot, el candidat de Sumar MÉS al Congrés ha assegurat que la finalitat de la mesura és "generar un altre tipus d'ocupació per a la dècada vinent". "A mitjan i llarg termini necessitam sectors estratègics forts que ens ajudin a afrontar els reptes de futur: l'adaptació a l'emergència climàtica i un sector primari que es converteixi en un sector clau per impulsar la sobirania alimentària de l'arxipèlag", ha sentenciat.

stats