Partits
Política 13/09/2024

El Suprem admet a tràmit el recurs del Govern per exigir a Sánchez que convoqui la Conferència de Presidents

Denuncien que no se n'ha dut a terme cap des del 2022, tot i la petició de fins a 14 comunitats autònomes

ARA Balears
1 min
La façana del Tribunal Suprem, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Sala Tercera del Tribunal Suprem ha admès aquest divendres a tràmit el recurs contenciós administratiu presentat pel Govern de les Illes Balears perquè el president del govern de l'Estat, Pedro Sánchez, convoqui la Conferència de Presidents. Així, segons ha informat l'Executiu illenc, es dona continuïtat al procés judicial i el Tribunal Suprem dona resposta al recurs presentat per l'Advocacia de la Comunitat Autònoma després de l'autorització del Consell de Govern del passat 26 de juliol.

L'Advocacia de la Comunitat Autònoma ha assenyalat que els arguments per a presentar el recurs són clars, esmentant que l'article 2 del Reglament de la Conferència de Presidents especifica que l'objecte principal d'aquest òrgan és debatre sobre les grans directrius de les polítiques públiques sectorials i territorials, a més dels assumptes d'importància rellevant per a l'Estat de les autonomies. Igualment, l'article 4 del Reglament preveu que aquest òrgan es reunirà, com a mínim, dues vegades a l'any i que la convocatòria correspon al president del govern estatal, el qual el farà per iniciativa pròpia, a petició del comitè preparatori, o bé a petició de deu presidents de comunitats autònomes i ciutats amb estatut.

Segons indiquen, la Conferència de Presidents no s'ha convocat des de 2022, tot i que ha estat reclamada per 14 presidents de les comunitats autònomes de les Balears, Andalusia, Aragó, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Extremadura, Galícia, La Rioja, Regió de Múrcia i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

D'aquesta manera, l'admissió a tràmit del recurs de l'Executiu balear se suma a l'admissió dels recursos presentats per Aragó, la Regió de Múrcia, Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid i Castella i Lleó.

stats