Política 14/12/2023

Vera, sorprès sobre la proposta de prohibir els mòbils a les aules: "És una manca de lleialtat institucional"

El conseller assegura que les Balears ja tenen un esborrany d'instruccions sobre l'ús d'aquests dispositius als centres

ARA Balears
2 min
El conseller d'Educació, Antoni Vera

PalmaEl conseller d'Educació i Universitat del Govern, Antoni Vera, ha expressat aquest dijous "sorpresa" per l'anunci de la ministra d'Educació, Pilar Alegría, sobre la proposta de prohibir l'ús dels mòbils a les aules. Segons ha recollit Europa Press, Vera ha remarcat que, "en un primer moment" a la reunió, la ministra només va convocar les comunitats al gener per parlar sobre aquest tema i exposar els projectes en marxa i les línies a seguir. El conseller també ha apuntat que aquest assumpte no era a l'ordre del dia. "La sorpresa va ser que va sortir a la roda de premsa, va parlar de Primària, Secundària, de l'ús de mòbils, quan tot això no s'havia dit als consellers que estaven dins la conferència sectorial. Consider que va ser una manca de lleialtat institucional", ha assenyalat.

Això no obstant, el conseller ha assegurat que les Balears "s'hi han avançat" i que ja tenen un esborrany d'instruccions sobre l'ús dels mòbils en els centres escolars. En aquesta línia, ha assenyalat que la Conselleria ja havia anunciat que aquests esborranys es durien a les taules de negociació després de Nadal per consensuar un text d'acord amb la normativa bàsica estatal i amb la normativa autonòmica vigent.

Cotització d'alumnes en pràctiques d'FP

Vera també ha parlat de la cotització en la Seguretat Social dels alumnes en pràctiques de Formació Professional i els universitaris, que es va tractar a la Mesa Sectorial. Aquesta mesura, que començarà a aplicar-se a partir de l'1 de gener, afectarà 1,1 milions d'estudiants d'aquesta modalitat i el govern espanyol serà l'encarregat de cobrir el primer any d'aquesta cotització. "Tenim un greu problema a totes les comunitats autònomes per aplicar aquesta premissa a partir del gener", ha conclòs el conseller.

stats