Balboa: “Els fons voltor han de deixar de tenir barra lliure en l'adquisició d'habitatge”
Veus Progressistes proposa que les hipoteques siguin, com a màxim, a 20 anys tan bon punt els preus tornin a ser proporcionals als salaris
PalmaEl candidat de Veus Progressistes al Congrés, Guillem Balboa, ha presentat aquest dimecres les propostes de la coalició en matèria d’habitatge. El cap de llista ecosobiransta ha assegurat que “els fons voltor han de deixar de tenir barra lliure en l'adquisició d'habitatge” i ha dit que vol impulsar mesures perquè les grans empreses deixin d’especular-hi.
Veus Progressistes vol revisar la fiscalitat sobre l’habitatge, especialment a les societats patrimonials i a les socimi, que estan exemptes de pagar determinats impostos o que tenen bonificacions. A més, la coalició també demana que es penalitzin més les accions d’assetjament immobiliari, sobretot per part d’aquestes grans societats.
Balboa ha dit que “l’habitatge és un dret i no pot ser objecte de mercadeig”, com està passant, i que cal posar-hi remei. “Necessitam que es doni més potestat als ajuntaments per regular el preu màxim dels lloguers a les zones amb més especulació”, ha assegurat Balboa, que també ha afegit que la Llei balear d’habitatge és un bon primer pas però que es necessita la implicació de l’Estat.
El candidat de Veus Progressistes ha oferit la roda de premsa on ha presentat aquestes propostes acompanyat pel dirigent de Compromís i cap de llista al Parlament Europeu, Jordi Sebastià. El valencianista ha assenyalat que “l’especulació és un problema arreu” i que és necessària combatre-la tant en els àmbits municipal, autonòmic i estatal com en l'àmbit europeu.
L’eurodiputat i candidat a les europees ha recordat que la majoria de socimi, a més d’estar excemptes d’alguns impostos, “tributen fora de l’estat espanyol, a llocs com Luxemburg”. Sebastià ha fet una crida a “combatre els paradisos fiscals a l’interor de la Unió Europea” i ha recordat que tant el Partit Popular europeu com el Partit Socialista varen votar en contra d’incloure Luxemburg, els Països Baixos i Irlanda a la llista de paradisos fiscals.