Parlament
Política05/12/2023

Vidal admet que les imatges de pepes inflables compartides pel gerent d'SFM varen ser "desafortunades"

La consellera d'Habitatge admet que Orta va fer una "grolleria", però ho emmarca en el clima de "crispació" per la investidura de Sánchez

A.M.

PalmaLa consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, ha considerat "desafortunades" les opinions expressades a les xarxes socials pel gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), José Ramón Orta, en les dates properes a la investidura de Pedro Sánchez al govern espanyol. En aquell moment, Orta va il·lustrar algunes piulades amb fotografies i referències de les pepes inflables que els manifestants que es concentraven davant la seu del PSOE a Madrid exhibien, al crit d'"aquestes són les ministres del PSOE". En resposta a una pregunta del diputat socialista Marco Antonio Guerrero al ple, Vidal ha lamentat les opinions expressades pel seu alt càrrec, però també les ha emmarcat en un cap de setmana de "crispació generalitzada, amb milers de persones al carrer, per una situació creada pel PSOE, amb un govern [espanyol] capaç d'amnistiar els delictes comuns".

De fet, la del gerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca va ser només una més de les sortides de to de figures conservadores en aquests dies. La presidenta del Govern, Marga Prohens, va ballar i aplaudir durant la manifestació contra l'amnistia del PP a Palma, mentre se sentien càntics de "Pedro Sánchez, fill de puta". La cap de l'executiu madrileny, Isabel Díaz Ayuso, va insultar el candidat socialista durant el seu discurs d'investidura, un insult que després va resumir en la frase viral "Me gusta la fruta". Una cita que també es va fer seva, fa poc, el regidor de mobilitat a l'Ajuntament de Palma, Antoni Deudero, per dirigir-se a la regidora de MÉS per Palma Neus Truyol.

Cargando
No hay anuncios

Sigui com sigui, la consellera Vidal ha assegurat durant el ple que "en cap cas" comparteix les formes amb què el gerent de SFM va expressar la seva opinió sobre el govern de l'Estat, que ha definit com "una grolleria". Però també ha remarcat que no comparteix molts dels missatges a les xarxes socials. Sigui com sigui, ha assegurat que "aquest govern està amb les dones" i "absolutament en contra de qualsevol actitud masclista". Per la seva banda, el socialista Marco Antonio Guerrero ha lamentat que Orta "no només manté les seves opinions, sinó que les llueix com el machirulo del mes": "No pot ser un càrrec públic", ha dit.