Vox
Política13/10/2024

Vox es querellarà contra Armengol pel cas Koldo

La responsable jurídica de la formació ha anunciat que presentaran la querella amb relació als contractes fets quan era la presidenta del Govern

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaVox ha anunciat aquest diumenge noves accions legals després de les novetats en la recerca del cas Koldo i ha avançat que presentarà una querella al Tribunal Suprem contra la presidenta del Congrés, Francina Armengol, pels contractes fets quan era presidenta de les Balears.

Cargando
No hay anuncios

En una roda de premsa, la responsable jurídica de Vox, Marta Castro, ha detallat les mesures que posarà en marxa aquesta formació política en l'intent de "treure a la llum" la "corrupció que afecta Pedro Sánchez i tot el seu entorn". Ha anunciat que presentaran una querella contra Francina Armengol a la seu del Tribunal Suprem amb relació als contractes fets durant el seu mandat al capdavant del Govern a causa de les "proves de la intervenció directa dels participants en el cas Koldo".

D'altra banda, han sol·licitat que es canviï la situació processal de José Luis Ábalos, exministre de Transports, a investigat i demanen que aclareixi el seu enriquiment personal i les vinculacions amb l'entitat Villafuel SL, investigada en el cas Hidrocarburs. Castro ha recordat que Vox ja estava personat en el cas Begoña Gómez, en l'acusació en el cas del germà de Pedro Sánchez i a l'Audiència Nacional en el cas Koldo, i ha destacat que divendres es van personar també a l'Audiència Nacional en el cas del frau de l'IVA d'hidrocarburs.

Cargando
No hay anuncios

Ara, arran de les recerques fetes per la Guàrdia Civil en el marc de l'Audiència Nacional, Vox instarà noves investigacions sobre els empresaris vinculats a la dona del president del govern espanyol, Begoña Gómez, i a Víctor d'Aldama, facilitador de la trama Koldo, en el qual apareix Globalia com a entitat beneficiada.

Una altra de les mesures anunciades és una querella sobre els contractes fets per Correus que –asseguren– afecten amics personals de Sánchez i també sol·licitaran una peça separada sobre les concessions dels fons SEPI. El portaveu de l'Estat de Vox, José Antonio Fúster, ha exigit la dimissió del president del govern i la convocatòria immediata d'eleccions generals després de conèixer-se la recerca de la UCO, que, a parer seu, "apuntala la comissió de delictes públics relacionats amb la corrupció i que degraden fins a la misèria les nostres institucions".

Cargando
No hay anuncios

"No tenim cap dubte que el futur del president Sánchez passa pel banc dels acusats", ha asseverat. S'ha referit a "delictes com el suborn, el tràfic d'influències, el blanqueig de capitals i la pertinença a organització criminal, entre d'altres, en els quals estan relacionats almenys una trentena de persones de l'entorn immediat i també familiar del president del govern". Aquests fets –ha subratllat– "eren coneguts i avalats per la segona i la tercera autoritat de l'Estat, és a dir, pel president Sánchez i la presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol".