Parlament
Política10/01/2024

Vox col·loca una esmena en el decret d'habitatge perquè els menors puguin anar als toros

El PP assegura que ha conegut la iniciativa aquest dimecres

PalmaQuè té a veure l'habitatge amb els toros? Encara que sembli que no hi ha cap relació possible, Vox ha aprofitat la tramitació del decret d'habitatge del Govern de Marga Prohens per col·locar una esmena perquè els menors de 18 anys puguin anar a les corregudes de toros. Aquesta esmena proposa que es modifiqui l'article 12 de la Llei 9/2027 de regulació de les corregudes de bous i de protecció dels animals de les Illes Balears, que és precisament el que prohibeix "als menors de 18 anys assistir a les places de toros quan s'hi facin espectacles taurins". Si s'aprova l'esmena de l'extrema dreta, l'única part d'aquest article que continuaria vigent és l'obligació d'instal·lar "un cartell que adverteixi que l'espectacle pot ferir la sensibilitat dels espectadors".

Fonts del PP consultades per l'ARA Balears han indicat que els populars han conegut aquest mateix dimecres les esmenes de Vox, una vegada han passat pel registre del Parlament, i que encara han d'analitzar-les. Cal tenir en compte que a hores d'ara hi ha un fort desacord entre els populars i l'extrema dreta pel que fa a la tramitació del decret d'habitatge, una situació que han reconegut ambdues formacions. "Tenim diferències importants amb el PP", ha dit el portaveu de Vox en el Parlament, Sergio Rodríguez, qui critica que el decret no serveix per solucionar el problema de l'habitatge a les Balears.

Cargando
No hay anuncios

La mesura forma part de l'acord de governabilitat

Ara bé, l'entrada dels menors a les corregudes de bous és el punt 41 de l'acord de governabilitat del PP i Vox, que diu el següent: "Modificarem la Llei 9/2017 de regulació de les corregudes de toros i de protecció dels animals a les Illes Balears, en concret l'article 12, que impedeix actualment l'accés de menors d'edat a esdeveniments taurins". El que no estipula el pacte és en quin moment s'havia de fer aquest canvi ni la manera de dur-lo a terme. I la presentació d'aquesta esmena no s'ha negociat amb el PP.

Cargando
No hay anuncios

La reivindicació de l'extrema dreta perquè els menors puguin assistir a espectacles taurins no és nova. I l'arribada del PP al poder amb el suport de Vox s'ha fet notar en aquest àmbit. Per exemple, Palma va deixar de ser ciutat antitaurina el setembre de 2023 gràcies als vots de la dreta i l'extrema dreta. En aquell moment, Cort també va instar el Govern que els menors poguessin anar a les corregudes.

Cargando
No hay anuncios