Consell de Mallorca
Política17/07/2024

Vox no trenca amb el PP al Consell de Mallorca: "Acollir els menors migrants és una obligació legal"

El vicepresident de la institució, Pedro Bestard, insisteix que "complirà les ordres" d'Abascal

PalmaVox no trencarà amb el PP al Consell de Mallorca. El vicepresident de la institució, Pedro Bestard, ha convocat aquest dimecres una roda de premsa per defensar la coalició a la institució insular. Malgrat que és el Consell qui gestiona l'acollida dels menors migrants no acompanyats –el motiu pel qual Santiago Abascal va decretar la ruptura dels pactes autonòmics amb el PP–, Bestard ho ha desvinculat de la decisió política d'acceptar-ne l'arribada. "No ens queda més remeu que complir amb la llei", ha defensat: "Acollir-los o no no és una decisió política, és una obligació legal, aquí no votam, no decidim".

D'aquesta manera, Bestard ha defensat la feina de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) a l'hora d'atendre aquests joves. "Aquesta institució té transferides les competències d'acollida de menors, l'IMAS té l'obligació d'acollir tot menor, migrant o no, que no estigui sota tutela dels seus pares", ha exposat: "Què suposaria que els responsables no els acollissin? Que estarien prevaricant". En el mateix sentit, ha assegurat que els responsables de Vox no seran "còmplices de la comissió d'un delicte".

Cargando
No hay anuncios

Per tant, ha remarcat el vicepresident del Consell, "continuam amb l'acord de governabilitat, i ara per ara no hi ha cap motiu per trencar-lo". Bestard ha assegurat que aquesta posició està alineada amb la de l'executiva estatal del partit, que és qui dicta la doctrina a totes les comunitats. "El president de Vox, Santiago Abascal, ja va dir que els menors eren competència de les comunitats autònomes, no dels ajuntaments ni dels consells", ha dit. Amb tot, ha advertit que, si Abascal canvia de criteri, Vox el seguirà. "Acatarem les ordres que ens digui el partit", ha dit: "Si ens diu que hem de rompre, romprem". En aquest sentit, s'ha referit a les especulacions sobre que ell mateix pretenia enrocar-se al Consell si s'ordenava la ruptura: "Jo acataré les ordres del partit".

Bestard ha defensat la decisió d'Abascal de donar per trencats tots els pactes autonòmics i ha acusat el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, d'"agenollar-se" a la política migratòria del govern de Pedro Sánchez i permetre l'acollida i el repartiment entre autonomies de menors migrants no acompanyats que "arriben al nostre país enganyats per les màfies de traficants".