Tribunals

Vox serà a la declaració judicial de Pedro Sánchez a la Moncloa

El PP avisa que citarà Sánchez al Senat en un futur i confirma que també cridarà Gómez a una comissió a l'Assemblea de Madrid

ARA

MADRIDEl jutge Juan Carlos Peinado tira endavant amb el fet de donar una imatge insòlita: que el president del govern espanyol declari a la Moncloa. Aquest dimarts al matí Pedro Sánchez està citat a declarar com a testimoni pel cas que esquitxa la seva parella, l’empresària Begoña Gómez, que està sent investigada per un presumpte tràfic d'influències i corrupció en els seus negocis.

Peinado acudirà presencialment a la Moncloa, però no ho farà sol. A més de la comissió judicial, també hi aniran els lletrats de les defenses, la Fiscalia i, finalment, el partit d'extrema dreta Vox. En el cas de la formació de Santiago Abascal, hi anirà la coordinadora jurídica de Vox, Marta Castro, que a banda d'assistir presencialment a la declaració, també podrà participar de l'interrogatori. Divendres passat la formació d'extrema dreta havia sol·licitat poder-ho fer i, com en la majoria de processos judicials, se li ha donat el vistiplau. A més, en aquest cas unificarà totes les acusacions populars que s'han personat en el cas, com ara l'organització ultra Hazte Oír.

Cargando
No hay anuncios

Sánchez havia buscat la fórmula perquè la imatge d’aquest dimarts no es produís. El cap de l’executiu espanyol havia demanat poder declarar per carta, però divendres passat el jutjat li va denegar la sol·licitud. D’aquesta manera, els plans de Peinado per anar a la Moncloa continuen en marxa. La citació de Sánchez com a testimoni coincideix amb un dimarts maratonià pel que fa a l’agenda pública del govern espanyol. Primer se celebrarà el consell de ministres, un dels últims abans de les vacances d’estiu. Després tindrà lloc la declaració a la Moncloa, i a la tarda el president espanyol ha de viatjar a Palma, al Palau de l'Almudaina, a la tradicional recepció d'estiu amb Felip VI.

Cargando
No hay anuncios

A un dia de la declaració, el PP ha tornat a carregar contra Pedro Sánchez, a qui ha acusat d'estar "envoltat" de casos de corrupció: des de la investigació a la seva dona a la del seu germà, passant pel cas Koldo de corrupció en la compravenda de mascaretes. En roda de premsa, la secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha avançat que, tard o d'hora, el seu partit cridarà Sánchez a la comissió d'investigació del Senat perquè s'expliqui. "Donarà explicacions, per descomptat que en donarà. El temps ens està permetent tenir tota la informació que ha amagat des del principi", ha afirmat. Gamarra ha confiat que també ho faci demà davant de la justícia i, en aquest sentit, ha criticat que la Fiscalia hagi recorregut la citació.

La del Senat no és l'única compareixença que el PP esbossa per continuar pressionant el govern espanyol amb el cas Gómez en un moment en què, segons ha destacat la popular, el govern espanyol malda per aconseguir suports per tirar endavant les seves iniciatives parlamentàries entre els seus socis d'investidura. De fet, Gamarra ha confirmat que el PP de Madrid citarà Gómez a la comissió d'investigació que arrancarà després de l'estiu a l'Assemblea madrilenya sobre la Universitat Complutense. "Estem coneixent cada dia més privilegis, anomalies i irregularitats sobre la dona del president", ha dit. En la mateixa línia, ha exigit saber qui va pagar el viatge de Gómez a París pels Jocs Olímpics al costat de Sánchez, després que el PSOE hagi demanat aquestes mateixes explicacions sobre qui va sufragar el viatge de representants del PP a Veneçuela que no va poder entrar al país.

Cargando
No hay anuncios

Se suspèn la declaració de Carlos Barrabés

Per altra banda, el jutge Peinado ha suspès aquest dilluns per motius de salut la declaració de l'empresari Carlos Barrabés i l'ha fixat de nou per a l'1 d'agost. Era la segona vegada que Barrabés havia de declarar pel cas que afecta Gómez. El primer cop ho va fer com a testimoni, mentre que ara estava citat a declarar com a investigat. L'empresari està en el punt de mira de Peinado per ser el principal beneficiari de les contractacions públiques sota sospita.

Cargando
No hay anuncios

Aquest dilluns també havia de declarar el rector de la Universitat Complutense de Madrid, Joaquín Goyache, que ha contestat les preguntes de totes les parts. En canvi, el jutge també ha suspès la declaració del director executiu de Barrabés, Luis Miguel Ciprés, que havia de comparèixer com a testimoni.