Política05/12/2013

Wert culpa Zapatero dels resultats de PISA

El TIL continua centrant les reaccions als mals resultats dels estudiants de les Illes

Ara Balears

Palma.El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, va atribuir l'estancament en els resultats de l'informe PISA 2012 dels estudiants espanyols a les polítiques educatives dutes a terme durant els governs de José Luis Rodríguez Zapatero. "L'estudi es va fer l'abril del 2012, abans que es posàs en marxa cap mesura de les que popularment es coneixen com a retallades, per tant analitza principalment els dos governs anteriors a l'actual", va afirmar.

Tal com ja va fer ahir la seva número dos, Montserrat Gomendio, el ministre d'Educació va reivindicar la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) com a eina per superar els resultats en futurs informes PISA.

Cargando
No hay anuncios

Wert va negar una vegada més que tingui cap intenció de plegar. "Jo no tir la tovallola en cap altre lloc que en sortir de la dutxa", va afirmar ahir en un berenar informatiu del Foro España Innova. Pel que fa al rebuig de la major part de la comunitat educativa, el ministre reconegué que "al final les lleis educatives requereixen certa complicitat dels operadors del sistema. M'esforçaré per aconseguir aquesta complicitat", assegurà.

El ministre, així mateix, assenyalà que els països que han obtingut millors resultats "reformen molt sovint" l'educació. Per això, es mostrà convençut que la LOMQE s'anirà canviant a mesura que canviïn les circumstàncies.

Cargando
No hay anuncios

Les reaccions als resultats del darrer informe PISA no deixaren de succeir-se durant la jornada d'ahir. A les Illes Balears, des de l'oposició, el PSIB i MÉS rebutjaren que el TIL pugui millorar els resultats de la darrera prova de competències, que situa els alumnes illencs a la coa en matemàtiques, comprensió lectora i ciència. Concretament, els alumnes són els quarts amb pitjor nivell en matemàtiques i els tercers que pitjors resultats tenen en comprensió lectora i ciència.

Els portaveus dels dos partits emfatisaren a la Junta de Portaveus del Parlament la idea que no es podran millorar els resultats si les assignatures es faran en anglès i professors i alumnes tenen problemes a l'hora d'impartir les matèries i d'entendre'n els continguts. Des del PP, Mabel Cabrer continuà insistint que el TIL és una de les reformes necessàries per millorar els resultats acadèmics dels estudiants de Balears.

Cargando
No hay anuncios

"Conclusions polititzades"

Des de l'STEI, també feren ahir una anàlisi més acurada dels resultats de PISA a les Illes Balears. El sindicat majoritari a l'ensenyament advertí que el sistema educatiu és "complex" i "no admet conclusions simples, especialment si aquestes estan fortament polititzades". En aquest sentit , apunten a la necessitat de "consens, diàleg i negociació per establir un projecte educatiu sòlid, estable, no sotmès a canvis polítics" per la qual cosa seria fonamental que "tota la comunitat educativa se'n senti part i on l'administració se senti part del procés i no enemic públic número 1".

Cargando
No hay anuncios

Les referències al TIL foren inevitables per part de l'STEI, en assenyalar com a part de la solució la necessitat de fomentar les polítiques educatives basades en el diàleg, la negociació i el consens. En aquest sentit, des del sindicat tornaren a demanar "revertir totes les retallades i canviar la política d'imposició, com el TIL".