Arròs amb vi negre: els ingredients i la recepta
Posam les albergínies, els pebres vermells, els alls i les cebes, tot sencer i fora pelar, al forn uns vint minuts a 175 graus. En ser cuita la verdura, la pelam i la tallam ben petita, exceptuant el pebre vermell, que ho farem a tires. Dins una paellera, feim el fetge volta i volta amb una micona d'oli, llavors ho capolam amb el julivert i unes gotes de vi i ja tenim la picada. Dins la mateixa paellera sofregim la carn tallada a daus, ben salpebrada, fins que estigui daurada, llavors hi abocam la verdura que hem fet abans, dues voltes, hi en estar tot ben unificat hi tiram l'arròs, una remolcada i ja el banyam amb el vi. Esperam que arranqui el bull per posar-hi el brou, que ja tindrem calent. A mitjan cocció, hi posam la picada, ho rectificam de sal i ho decoram amb el pebre i els xampinyons. Es pot acabar de coure l'arròs al foc, però queda molt bé acabat de fer al forn. Us recoman una bona botella de vi per fer l'arròs i una de millor per acompanyar-lo. Bon profit.
Dues albergínies
Dues cebes
Dues cabeces d'alls
Dues tomàtigues
Dos pebres vermells
100 grams de xampinyons
Julivert, sal, pebre bo i oli d'oliva
50 grams de fetge de porc
400 grams de porc negre o faixat
400 grams d'arròs bomba
Una botella de vi negre
700 mil·lilitres de brou de carn o verdures