196 auxiliars de conversa s'incorporen als centres educatius de les Balears

D'aquests, 166 impartiran suport en anglès; 25, en alemany i nou, en francès

Alumnes en una escola en una imatge d'arxiu.
ARA Balears
03/10/2024
1 min

Palma196 auxiliars de conversa natius faran feina als centres educatius de les Illes aquest curs 2024-2025. La directora general de Planificació i Gestió Educatives, Catalina Ginart, els ha donat la benvinguda aquest dijous en el transcurs de les jornades d'orientació organitzades a la Universitat de les Illes Balears (UIB). L'auxiliar de conversa és un col·laborador que contribueix a afavorir i millorar l'aprenentatge dels aspectes comunicatius de la llengua estrangera.

En concret, aquest curs hi haurà 196 auxiliars de conversa a Balears, 153 d'ells a Mallorca, 25 a les Pitiüses, i 18 a Menorca. D’aquests, 162, impartiran anglès; 25, alemany i nou, francès. No obstant això, la convocatòria continua oberta i es preveu que s'hi incorporin més col·laboradors lingüístics en les pròximes setmanes. Aquests docents col·laboradors han de complir un horari de 15 hores setmanals.

Potenciar la competència comunicativa

La Conselleria participa en el Programa d'Auxiliars de Conversa en el marc de col·laboració amb el Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports, un programa dirigit a potenciar la competència comunicativa en llengua estrangera a través de la provisió d'auxiliars de conversa natius en els centres educatius.

En el marc d’aquest programa, un gran nombre de centres educatius de Balears ha acollit al llarg dels anys auxiliars de conversa amb resultats “molt positius”, tant per a l'alumnat, com per al professorat.

stats