Prop de 2.000 persones reivindiquen l'Orgull LGTBI a Palma: “Fora transfòbia dels nostres carrers”
La manifestació ha transcorregut entre la plaça d'Espanya i el parc de la Mar amb la Llei trans com a 'leitmotiv'
PalmaEntre un i dos milers de persones han participat aquest dilluns en la manifestació de l'Orgull LGTBI a Palma, convocada per l'associació Ben Amics amb el lema 'Els drets humans no es negocien, es legislen: Llei trans integral ja'. L'itinerari ha començat a les 19 h a la plaça d'Espanya i ha transcorregut per les Avingudes fins a arribar al parc de la Mar. L'organització ha fet obligatori l'ús de la mascareta i la distància de seguretat d'1,5 metres entre persones, mesures sanitàries que han fet complir en tot moment prop de 40 voluntaris.
“Visca, visca, visca la lluita feminista”, “Fora tansfòbia dels nostres carrers” i “Aquí hi ha la resistència trans” han estat algunes de les consignes més repetides pels manifestants que, segons fonts de l’organització, han estat 2.500 i, segons fonts de la Policia Local, unes 1.200. Entre aquests també hi ha hagut membres d’entitats, institucions i partits, com ara Amnistia Internacional, CCOO, UGT, STEI, PSIB, MÉS per Mallorca, Esquerra Unida i Podem, tot i que ha destacat l’absència de la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de Palma, Sonia Vivas.
Ben Amics ha argumentat que enguany l’itinerari havia de ser més curt perquè això permetia "assegurar les distàncies de seguretat entre manifestants i el compliment de la resta de mesures sanitàries davant el covid-19". En la mateixa línia i per tal d'evitar aglomeracions, al final de la manifestació l'organització no ha llegit el tradicional manifest en directe, sinó que ha compartit un vídeo amb el contingut del text a través de les xarxes socials perquè totes les persones interessades el puguin escoltar i compartir.
El recorregut ha acabat puntual a les 20 h al parc de la Mar i tan sols 15 minuts més tard els participants han dissolt la concentració, a petició dels organitzadors. Després que l'Orgull LGTBI quedàs molt limitat el 2020 a causa de la pandèmia, la jornada reivindicativa s'ha pogut recuperar enguany, precisament en un moment important pel col·lectiu. "Des de certs sectors s'han promogut campanyes de qüestionament a les seves identitats i el boicot a l'aprovació d'una llei que defineix els seus drets humans bàsics", ha denunciat Ben Amics.