LGTBIQ+
Societat22/03/2024

24 empreses es beneficien del servei d'assessorament en diversitat sexual i de gènere de Ben Amics

El suport inclou la formació per a empleats, la inserció laboral de les persones trans i el repartiment de materials especialitzats

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaL'associació LGTBI Ben Amics ha presentat aquest divendres un servei d'assessorament per a empreses en qüestions relacionades amb la diversitat sexual i de gènere, que en l'actualitat ja ha atès 24 empreses de les Illes. El representant de la coordinació tècnica de Ben Amics, Jan Gómez, ha explicat que aquest servei farà costat a la creació del Pla LGTBI, que "és un requisit" per a les empreses de més de 50 persones, tal com estableix la Llei trans i LGTBI, amb la finalitat de "visibilitzar aquesta realitat dins del teixit empresarial" i que siguin "espais segurs" per a aquest col·lectiu.

Entre les entitats adscrites a aquest programa, finançat per la Conselleria de Família i Afers Socials al costat de la Direcció General d'Infància, Joventut, Famílies, Igualtat i Diversitat, han anomenat algunes firmes locals i esperen que se n'hi uneixin d'altres d'àmbit internacional.

Cargando
No hay anuncios

Formació per a empleats

El servei inclou la formació per a empleats, la inserció laboral de les persones trans i el repartiment de materials especialitzats, que estan integrats per una guia per implementar la Llei trans en l'àmbit laboral, un protocol per a l'acompanyament de la transició de gènere i un altre per actuar davant l'assetjament, a més de consells per usar de manera inclusiva els pronoms. Així mateix, al llarg d'aquest divendres es llançarà una campanya destinada a la ciutadania a través de les xarxes socials de Ben Amics amb dues produccions audiovisuals que pretenen sensibilitzar en matèria de diversitat i gènere.

Cargando
No hay anuncios

 D'altra banda, Gómez ha dit que espera que aquest sigui un servei "de continuïtat", després del seu inici el 2023, pel fet que estan "pendents de confirmar" el finançament per al que queda d'any. Sobre aquest tema, ha defensat que el servei contribueix a "posar solució" a la situació "alarmant" del col·lectiu en l'àmbit laboral, ja que en la darrera enquesta feta per l'associació el 2019, es va mostrar que "un 60% de les persones trans de les Balears estava a l'atur, fet que suposa uns 40 punts de diferència respecte de la població en general".