3.495 docents illencs cobraran fins a 300 euros mensuals per ocupar places de difícil cobertura
El Govern destinarà 18.380 milions d'euros a implantar aquest complement, juntament amb els de molt difícil cobertura i perillositat
PalmaEl Govern destinarà 18.380.000 euros a pagar els complements de difícil, molt difícil cobertura i de perillositat dels docents, que s’abonaran a partir de l’1 de setembre de 2024. En total, 3.712,5 professionals rebran aquests imports. Una plaça serà declarada de difícil cobertura si té com a centre principal una escola ubicada a Menorca o Eivissa. Els imports del complement de difícil cobertura s’abonaran en dotze mensualitats i els cobraran tots els docents destinats a les illes menorcs. A Menorca s’estableix en 100 euros mensuals per al curs 2025-2026 i en 200 a partir del curs 2026-2027. A Eivissa, es fixa el complement en 200 euros per al curs 2025-2026 i 300 euros a partir del curs 2026-2027. En total, es preveu que per a aquest curs hi hagi 3.495 places de difícil cobertura: 2.085 a l’illa d’Eivissa i 1.410 a l’illa de Menorca.
“Amb aquest complement donam una eina important per poder cobrir les plantilles i garantir el servei als infants de Menorca, Eivissa i Formentera. I evidentment, continuarem fent feina, com ho estam fent, per donar solucions als problemes de l’habitatge que hi ha a les Illes, i malauradament de manera intensa, a les Pitiüses”, ha dit la presidenta del Govern, Marga Prohens, durant l’acte de signatura a Eivissa. A l’esdeveniment hi han participat el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera; el director general de Personal Docent i Centres Concertats, Ismael Alonso, i els representants de l'STEI, ANPE, UGT, CCOO i UOB, els quals formen part de la Mesa Sectorial d’Educació.
El Consell de Govern determinarà cada any per a cada una de les illes de Menorca, Eivissa i Formentera els llocs de difícil i molt difícil cobertura, a més dels llocs de treball en els quals el personal docent exerceix les seves funcions en condicions especials de perillositat, penositat o toxicitat. Els complements de difícil i molt difícil cobertura són excloents entre si. En el cas que un funcionari docent tingui dret a percebre els dos complements, percebrà el de més import.
Molt difícil cobertura
Es consideren places de molt difícil cobertura totes les que estiguin a un centre de Formentera. També les places de Menorca o Eivissa que estiguin ocupades per un funcionari docent interí que imparteix docència directa en ensenyaments d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional o en ensenyaments de Règim Especial, i que tinguin com a funció principal una especialitat de difícil cobertura o que la plaça hagi estat oferida en els processos d’adjudicació de substitucions de funcionaris interins duits a terme durant 14 dies naturals i no hagi estat coberta.
El complement de lloc de molt difícil cobertura s’abonarà en dotze mensualitats. Per al curs 2024-2025 la quantia s’estableix en 300 € i a partir del curs 2025-2026 serà de 400 €. Es preveu que enguany a Formentera hi hagi 167 llocs de molt difícil cobertura, amb una inversió aproximada d’un milió d’euros. A Menorca se’n preveuen 41 places amb una inversió aproximada de 260.000 euros i a Eivissa 276, amb una inversió d'1,9 milions d'euros, incloent-hi despeses de Seguretat Social.
Penositat, perillositat o toxicitat
Per determinar els llocs de feina catalogats per la seva penositat, perillositat o toxicitat, es tindrà en compte que la tasca docent es desenvolupi amb alumnes amb mesures judicials afectats per privació de llibertat, amb alumnes en programes d’acollida o amb mesures de protecció al menor o amb alumnes ingressats per motius de salut a centres hospitalaris o convalescents en domicilis particulars per un període superior a 30 dies.
Tots els llocs de feina dels següents centres seran catalogats com a llocs amb perillositat, penositat o toxicitat: IES Can Balo, CEPA Amanecer, Aula Eivissa, Aula Maó, Unitat Docent Externa Es Puig des Bous, Unitat Docent Externa Tramuntana, Col·legi per a l’Atenció Hospitalària i Domiciliària Maria Antònia Pasqual, SAED Menorca i SAED Eivissa-Formentera.
L’import de cada mensualitat d’aquest complement serà de 250 euros per al curs 2024-2025 i de 300 a partir del curs 2025-2026. Aquest component s’abonarà en 14 mensualitats. Hi haurà 50,5 places que percebran el complement de penositat, perillositat o toxicitat a les Illes Balears, que suposaran una inversió d’uns 220.000 euros. D’aquestes, 44,5 a l’illa de Mallorca, tres a Menorca i tres a Eivissa.