CiutadellaAl llarg dels propers dos caps de setmana, catorze restaurants de Menorca elaboraran un menú especial amb el peix i el marisc com a protagonistes, tot donant un nou tret de sortida a les Jornades gastronòmiques de peix, que, per sisè any consecutiu, organitza l’Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants, adherida a PIME Menorca. El principal objectiu és posar en valor la cuina del peix a la nostra illa i fomentar-ne el consum tant per part dels mateixos menorquins com per part d’aquells que ens visiten aquests dies.
L’esdeveniment gastronòmic se celebrarà al llarg de dos caps de setmana com ja és habitual, amb un menú especial de migdia amb peix i marisc com a ingredients principals. El menú es podrà degustar divendres, dissabte i diumenge, durant els dos caps de setmana d’abril; concretament, els dies 16, 17, 18 i 23, 24 i 25 d’abril.
El menú de les Jornades Grastronòmiques de Peix serà diferent en cada un dels catorze restaurants que hi participen, fet que dona opció a fer una ruta gastronòmica per diferents municipis de l’illa: Ciutadella, Ferreries, es Mercadal, Fornells i Sant Lluís.
Els menús es podran consultar al web www.gastronomiamenorca.es, i es recomana reservar taula i també que es consulti el menú de cada dia, ja que es tracta de producte fresc de l’illa i condicionat també en segons quins plats a les captures del dia.
Es podran degustar plats tan desitjables i típics com les gambetes vermelles saltejades amb allet i gin Xoriguer, cap-roig a l’espatla o pilotes de sípia, entre molts d’altres.
Els establiments participants a Ciutadella seran Aquarium Port Ciutadella, Cafè Balear i Cas Safrà Gastrobar, mentre que a Ferreries en formen part Loar Ferreries i Mesón Rias Baixas.
Al municipi del Mercadal hi haurà l’Hostal Restaurant Jeni, Es Molí des Racó i Tast, mentre que a Fornells hi participa el restaurant Sa Xerxa.
L’oferta de peix i marisc a Maó dins aquestes jornades organitzades per PIME Menorca està formada per 23 Can Avelino, Can Joanet i Restobar Mo.
Finalment, a Sant Lluís hi haurà els menús que prepararan Sa Pedrera des Pujol, amb Dani Mora i Sa Parereta d’en Doro, amb Doro Biurrum als fogons.
Les jornades gastronòmiques de peix reben la col·laboració de la Fundació Foment de Turisme de Menorca i estan organitzades per l’Associació de Cafeteries Bars i Restaurants de PIME Menorca.
Propers esdeveniments gastronòmics
Després de la celebració d’aquestes jornades en què el peix i el marisc en seran els protagonistes, PIME Menorca té previst la celebració la 8a edició de les Jornades Gastronòmiques Menorca al Plat entre els dies 18 i 27 de juny.
Durant l’estiu es farà una aturada i es reprendrà el calendari després de la temporada turística amb la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques Vedella Vermella Menorquina, organitzades amb l’Associació de Ramaders de Bestiar Boví de Raça de Menorca els dies 15, 16, 17 i 22, 23 i 24 d’octubre.
Per finalitzar l’any i donar la benvinguda a l’any nou, durant els dimecres de desembre i gener se celebrarà Els Dimecres és dia de Brou, que tan bona acollida té cada any i que enguany també sumarà la seva vuitena edició.