Societat 28/07/2024

Absolen un professor mallorquí acusat d'abusar sexualment d'una alumna de 13 anys

Havia estat condemnat a una pena de quatre anys de presó

ARA Balears
1 min
El professor acusat d'abús sexual a Mallorca

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia (TSJIB) de les Illes Balears ha revocat la condemna de quatre anys de presó contra un professor mallorquí acusat d'abusar sexualment d'una alumna de 13 anys durant una classe. El docent encara té pendent un altre judici, juntament amb tres persones més, per abusos a antigues alumnes del centre.

Cal recordar que la menor va denunciar que durant una classe es va acostar a la taula del professor per demanar-li dubtes i el docent va començar a fer-li carícies al braç i posteriorment li va tocar un pit. El TSJIB ha decidit anul·lar la condemna, ja que el cas se sustenta únicament amb la declaració de la menor i cap dels companys que eren a classe en aquell moment van declarar ni confirmar la denúncia.

En aquest sentit, des del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears han explicat que, com que la resta d'alumnes eren a classe en el moment de la presumpta agressió, les circumstàncies no responen a una "situació de clandestinitat o d'ocultació" sinó a "tot el contrari".

Cal recordar que el professor està pendent d'un segon judici juntament amb tres joves més per presumptes abusos sexuals a diverses antigues alumnes del docent, totes menors. No obstant això, el cas tindrà un considerable retard a causa  d'un recurs de la defensa que l'Audiència Provincial mai no va tramitar.

stats