La demanda d'acollida de víctimes de violència masclista va créixer un 76% a Palma durant el confinament
A conseqüència, el servei municipal ha incrementat un 49% les seves places
PalmaLa demanda de víctimes de violència masclista al Servei d'Acollida Municipal (SAM) va augmentar un 76% durant els mesos de confinament –és a dir, entre març i juny–, en comparació amb el mateix període de l'any 2019. La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha fet públiques les dades aquest dijous amb motiu del balanç del SAM, que ha incrementat un 49% les seves places per fer front al volum de peticions.
Juntament amb això, ha anunciat Vivas, s'incrementa prop d'un 30% el pressupost d'aquest servei, que passa de 42.555 euros a 55.322. "D'aquesta manera donam estabilitat a alguns professionals que treballen amb nosaltres i n'ampliam la plantilla", ha declarat la regidora. Concretament, s'ha contractat un psicòleg, un treballador social, un educador social i un monitor. A més, s'ha augmentat en 20 hores el tècnic d'orientació, s'ha passat a jornada completa el coordinador i també ha passat a mitja jornada el tècnic de manteniment.
"La casa d'acollida és l'únic lloc on poden acudir dones que no tenen cap altra via per sortir de la situació de violència", ha manifestat l'edil, qui assegura que el SAM de Palma és "un referent a escala estatal". Amb aquesta pujada del nombre de places, Vivas afirma que estan aconseguint un avenç "històric" en la lluita contra la violència masclista.
Pel que fa al balanç dels darrers mesos del SAM, la regidora ha detallat que en un 85% dels casos el servei ha aconseguit una "reparació", és a dir, que les dones han aconseguit sortir de la situació de violència que patien. Així mateix, mentre que un 70% hi arriba sense feina, un 80% en surt amb feina, gràcies que "per mitjà d'una orientadora les ajuden a cercar occupació al SOIB".