Medi Ambient
Societat 07/08/2024

Milei surt en defensa de Messi després que uns ecologistes li pintin la casa a Eivissa

El president sud-americà demana que es garanteixi la seguretat dels ciutadans argentins al "Regne d'Espanya"

3 min
La casa de Messi després de l'acció de l'organització ecologista Futuro Vegetal

La mansió impol·luta i blanca de Leo Messi a Eivissa va acabar tacada de negre i vermell després de l'acció de Futuro Vegetal que va tenir lloc dilluns a la nit. El grup d'ecologistes va aprofitar la vistosa protesta per assenyalar "les polítiques del govern espanyol que agreugen la crisi climàtica, a més de la desigual responsabilitat amb aquesta", però el que era una intervenció local va passar a tenir una transcendència internacional. El president de l'Argentina, Javier Milei, no va perdre l'oportunitat d'atiar la tensió amb Pedro Sánchez i va responsabilitzar-lo d'aquest acte, que va titllar de comunista.

"Em solidaritzo amb la família Messi per aquest covard i delirant succés i sol·licito al govern de Pedro Sánchez que garanteixi la seguretat dels ciutadans argentins que habiten el Regne d'Espanya", va ser un fragment de la publicació que va difondre Milei dimarts a la tarda des del seu compte personal d'X. Malgrat que públicament l'organització ecologista no s'identifica amb cap corrent polític, el president de l'Argentina va titllar els tres activistes que van entrar al jardí de la família de Messi de "comunistes", una ideologia que, segons va descriure en el mateix tuit, està "fomentada per l'enveja, l'odi i el ressentiment cap als exitosos". "No té lloc en un món lliure i civilitzat", va sentenciar.

El missatge, que va acabar amb "Visca la llibertat, carall" –frase que recorda les odes a la llibertat de la seva homòloga política Isabel Díaz Ayuso–, ja l'han vist 2,8 milions de persones en menys de 24 hores. Així i tot, alguns usuaris han recordat a Milei que el país del qual ell és president se situa en la posició 47 en termes de seguretat, mentre que Espanya està en el número 23. "Millor solidaritza't amb el teu país, que està pitjor que mai", ha respost un usuari a la publicació del cap d'estat argentí.

Tanmateix, ni Messi ni la model i dona del futbolista, Antonella Roccuzzo, han fet cap declaració respecte del comentari del president argentí, ni tan sols de l'acte protagonitzat per Futuro Vegetal a la mansió del futbolista, on van exhibir una pancarta en què es llegia "Help the planet, eat the rich, abolish the police" (ajudem el planeta, mengem-nos els rics, abolim la policia). 

Futuro Vegetal ha argumentat que l'informe del 2023 d'Oxfam assenyala que "l'1% més ric de la població mundial va generar el 2019 la mateixa quantitat d'emissions de carboni que els dos terços més pobres de la humanitat, tot i que són precisament les comunitats més vulnerables les que pateixen les pitjors conseqüències de la crisi". "Contra tota lògica, les polítiques de Sánchez continuen encaminades a subvencionar grans magnats de corporacions càrnies i energètiques, les principals responsables de l'augment de la temperatura mitjana de la Terra", han criticat els activistes.

Respecte de la propietat de Leo Messi a Eivissa, Futuro Vegetal ha afirmat que "es tracta d'una construcció il·legal que el futbolista va adquirir per l'exorbitant xifra d'11 milions d'euros". "Això no és més que una altra mostra de com la llei no funciona de la mateixa manera per a tothom", ha afirmat Bilbo Bassaterra, portaveu del col·lectiu, que ha afegit que "aquesta mateixa setmana a l'illa s'han desnonat quasi 200 treballadors d'un assentament sense solució d'habitatge, mentre que el PP, de la mà de Vox, planeja la legalització d'edificacions il·legals a canvi d'un pagament".

L'activista considera que "són polítiques al servei dels qui més tenen i que atempten directament contra els drets de la resta de la població". A través de les xarxes socials, el col·lectiu ha criticat que "les institucions estan al servei d'una petita classe dominant i no representen la voluntat popular", de manera que "és responsabilitat de tota la societat generar alternatives desitjables que cobreixin les necessitats bàsiques de tota la població".

L'any passat el mateix grup d'actives també van fer una actuació amb pintura per reclamar un futur més just i sostenible, llavors accedint a l'aeroport d'Eivissa i tacant un jet privat. El grup d'activistes reclamen "la promoció d'alternatives socials i ecològicament responsables basades en vegetals".

stats