Societat 17/09/2024

Adjudiquen dues places d'interí a un docent que ja és funcionari: "Jo no n'he demanada cap"

Enrique Delgado és professor de Música a l'IES Emili Darder i el destinaven al Conservatori de Formentera

2 min
sddd

PalmaLa Conselleria d'Educació ha continuat donant places d'interí a docents funcionaris de carrera durant les successives adjudicacions de places, tal com ja va avançar l'ARA Balears. És el que li ha passat a Enrique Delgado, qui aquests dimarts s'havia d'incorporar a la plaça d'interí que Educació li ha concedit al Conservatori de Formentera. El problema és que ell ja té una plaça funcionarial de professor de Música a l'IES Emili Darder a la qual no pensa renunciar. "He telefonat tres vegades a la Conselleria i mai agafen el telèfon", explica.

La primera vegada que aquest diari va explicar que s'havien adjudicat places temporals a funcionaris de carrera, Educació ho va justificar: "Hi ha docents funcionaris per estabilització o per oposició que es varen posar a les llistes –d'interins– per canviar d'especialització i no s'han posat com a 'no disponibles'. Es varen apuntar al tràmit d'adjudicacions", va dir llavors. Ara bé, Delgado ho nega taxativament: "Jo no he demanat cap plaça i és la segona vegada que em passa en un mes". El 9 de setembre també se li va adjudicar una plaça d'interí que, segons assegura, no havia demanat. La Conselleria li va aplicar el comodí de la renúncia justificada. "Estic confós i desorientat", assegura, amb relació a la situació que viu.

El secretari general de SIAU, Joan Crespí, explica que no és possible donar una plaça d'interí a un funcionari de carrera del mateix cos, i en coneix diversos casos: "És il·legal, perquè qualsevol funcionari de carrera té prohibit poder treballar com a interí en el mateix cos del qual ha obtingut la plaça", explica.

Places concedides abans de temps

Més enllà de les adjudicacions a funcionaris de carrera, durant aquest procediment d'interins hi ha hagut més errors, siguin humans o informàtics. Segons s'ha pogut comprovar, a la convocatòria urgent del 10 al 12 de setembre es varen adjudicar places fins i tot abans que s'obrís oficialment el tràmit a les 14 h de dia 10. Cal tenir present que, en el tràmit urgent, el primer que selecciona la vacant i compleix els requisits se la queda. Al resultat de les adjudicacions hi ha fins a nou places que es varen concedir abans d'hora, assegura SIAU. Per exemple, la plaça de l'especialitat de Serveis a la Comunitat, que es va adjudicar a les 13.49 h, va deixar sense opcions a la resta d'aspirants interessats.

El tràmit urgent començava a les 14.00 de dia 10 de setembre.
Una de les places que es va concedir abans de les 14.00.

Durant els procediments d'interins també hi ha hagut casos de docents als quals se'ls ha concedit una plaça i, quan han anat al centre de destinació, s'han trobat que l'equip directiu no l'havia sol·licitada, no existia o era errònia. O també ha succeït el cas contrari: places que s'han concedit a dues persones com va passar, per exemple, al CEIP Son Ferrer.

stats