Començarem fent les pilotes. Banyarem la molla del pa amb la llet. Quan estigui ben amarada, la colarem una mica i l’esmicolarem sobre la carn. Hi afegirem les herbes, els alls picats i els ous. Ho salpebrarem al nostre gust i ho mesclarem bé. Si trobau que heu d’afegir-hi més ous, anirà a compte vostre. Ha de quedar una massa lligada però amb consistència. Pel que fa a les herbes, també anirà un poc a gust vostre, procurant que el resultat sigui equilibrat.
Donarem forma rodona a les pilotes agafant cullerades de la carn i les passarem per farina. Quan les tenguem totes fetes, les posarem a la gelera perquè agafin consistència.
Netejarem el pollastre de plomissó. Posarem oli d’oliva en una olla baixa i ampla o un calderó. Començarem a sofregir-hi el pollastre i la costella de porc, remenant-ho de tant en tant. Quan la carn sigui cuita, hi afegirem la ceba tallada a daus petits i la deixarem a foc baix. Quan sigui ben rossa, hi posarem la tomàtiga ratllada i deixarem que el sofregit es confiti i es cogui bé. Al final de tot hi posarem les herbes i les cabeces d’all senceres, i ho deixarem dos minuts. Ficarem el sofregit en una greixonera gran o un calderó alt, hi abocarem el tassó de vi, taparem la carn amb aigua i ho salarem. Ho tendrem al foc uns 30 minuts o fins que la carn sigui fluixa.
Mentrestant, pelarem les patates i les tallarem de cantó. Les fregirem i reservarem. En el mateix oli, fregirem les pilotes per tandes i les reservarem sobre paper absorbent.
Picarem les ametles o avellanes. Bullirem els ous en un cassó a part i també pelarem les carxofes fins que ens en quedi el cor i les tallarem a quarts.
Quan hagi passat el temps indicat, posarem l’ametla picada, les carxofes, les patates i les pilotes dins la greixonera i hi afegirem aigua, en cas que sigui necessari. Ho rectificarem de sal. Sacsejarem la greixonera i la deixarem al foc 10 minuts més. Tallarem els ous bullits en rodanxes i els posarem per damunt l’aguiat. Aturarem el foc i el servirem ben calent. Farem plat repartint la carn i les pilotes a cada comensal.