Un poll d'àguila peixatera de Menorca ajudarà a reforçar la població del País Valencià

La Conselleria de Medi Ambient i Territori participa per segon any en un projecte per reintroduir l'espècie

El poll d'àguila peixatera que ajudarà a reforçar la població del País Valencià.
Ara Balears
04/06/2020
2 min

PalmaUn poll d'àguila peixatera (Pandion haliateus) procedent de Menorca serà traslladat pel Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (Cofib) al País Valencià amb l'objectiu de reintroduir l'espècie al litoral de la comunitat, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori, que participa per segon any en un projecte de reintroducció d'aquest rapinyaire.

El poll, que es diu Bruc, va arribar a les instal·lacions del Cofib amb 19 dies de vida i 719 grams de pes. Durant un temps ha estat alimentat com ho faria a la seva destinació i ha estat sotmès a controls per part dels veterinaris. L'objectiu del trasllat és permetre la connexió amb la població d'àguila peixatera a les Balears i garantir la supervivència de l'espècie a llarg termini.

Divendres arribarà a les instal·lacions del Parc Natural Marjal de Pego-Oliva i serà criat mitjançant la tècnica del hacking, que consisteix a alimentar els polls dins grans gàbies sense que vegin els cuidadors i simulant una vida en un medi natural.

El projecte de recuperació fa servir el tercer dels polls que neixen al niu perquè són els que tenen menys oportunitats de sobreviure perquè han de competir pel menjar amb els germans que han nascut abans. Menys del 10% d'aquests polls sobreviu més de dues setmanes i els exemplars que arriben a adults són molt pocs, segons explica la Conselleria. A més, agafar els polls no afecta de manera negativa a la conservació de l'espècie perquè permet incrementar les possibilitats de sobreviure i reforçar l'espècie.

Enguany és el segon any que la Conselleria de Medi Ambient col·labora en el projecte. El 2019 dos polls procedents de les Balears, Luigi i Lulú, varen viatjar al País Valencià, on varen ser aclimatats a la zona d'alliberació del Parc Natural Marjal Pego-Oliva fent servir la mateixa tècnica que amb Bruc.

stats