Societat16/01/2019

L'Ajuntament de Palma destinarà 1,5 milions d'euros als pressupostos participatius

La novetat d'enguany és que es dedicaran 100.000 euros a projectes socials

Ara Balears
i Ara Balears

PalmaLa regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, ha explicat aquest dimecres que la Junta de Govern ha aprovat les bases que regiran els pressupostos participatius del 2019. Així, tal com s’ha anat fent en les darreres edicions, es destinaran 1,5 milions d’euros del pressupost municipal als pressupostos participatius, que s’estructuraran de la següent manera: es reservaran 500.000 euros per a les propostes d’àmbit territorial del conjunt de la ciutat, amb una limitació de 250.000 euros per proposta; 900.000 euros per a propostes dels cinc districtes amb una limitació de 100.000 euros per proposta.

Segons ha explicat Frade, la gran novetat de les bases d’enguany, aprovada per unanimitat al Consell Social, és que es reservaran 100.000 euros per propostes de socuials relacionades amb les següents àrees municipals: Benestar i Drets Socials, Igualtat i Drets Cívics, Educació i Participació Ciutadana.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, Cort ha explicat que les bases ponderaran els vots en funció de necessitats socials, població, equipaments a cada districte i llavors la reserva queda de la manera següent. Les inversions per a districtes queden així: 59.432 euros per al districte Centre, 193.104 euros per al districte de Ponent, 188.566 euros per al districte Nord, 256.328 euros per a Llevant, i 202.567 euros per a la Platja de Palma i el Pla de Sant Jordi.

Les bases marquen que les propostes rebran 30.000 euros com a màxim. “Es podran executar entre tres i quatre projectes socials; pensam que serà molt positiu per donar més impuls al pressupost”, ha dit. Seran projectes per afavorir col·lectius amb necessitats especials, mesures d’igualtat i d’integració social destinades a aconseguir objectius de desenvolupament sostenible. Cal recordar que, en aquest sentit, l’àrea de Participació va fer al novembre una jornada de formació amb les entitats per incorporar objectius de desenvolupament sostenible (ODS) als projectes de barris.

Cargando
No hay anuncios

La regidora ha confiat que el procés continuï més enllà de la legislatura. “La pròxima legislatura esperam que continuï i es pugui anar ampliant; pensam que la gent ja ha agafat l’impuls de participar i escollir què volen per al seu barri i per a la ciutat; esperam que la participació pugui anar creixent; és un mandat que, siguis del color que siguis, transmet la població actual”, ha dit.

Calendari dels pressupostos participatius

-Aprovació de bases de la Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma

-Fins 31 gener: presentació i difusió del procés

-Del 1 al 23 febrer: presentació de propostes

-Del 25 febrer al 15 de març: validació i exclusió de propostes

-18 de març: publicació de les propostes validades i excloses

-Del 20 de març al 21 d’abril: recollida de suports ciutadans

-De 29 d’abril al 10 de maig: aprovació de les propostes que passen a votació final

-Del 13 de maig al 14 de juny: informe, reformulació i valoració de les propostes que passen a votació final

-Del 17 juny al 15 de setembre: votacions de les propostes

-18 de setembre: escrutini de resultats

-Del 19 al 30 setembre : proposta d'actuacions que s’elevaran al ple