Societat 29/06/2024

Els ajuntaments d'Eivissa afectats per la vaga de fems, "incrèduls" davant el trencament de les negociacions

El divendres es va arribar a un preacord que considerava un augment salarial del 21% en quatre anys

ARA Balears
2 min
Un dels punts de recollida de fems totalment desbordat.

PalmaEls ajuntaments de Santa Eulària, Sant Josep i Sant Joan, davant la vaga indefinida de recollida de fems que ha començat la matinada d'aquest dissabte, han reiterat el seu "respecte" per les negociacions entre totes les parts, tot i que ha reconegut la seva "incredulitat" en desconèixer les motivacions reals que els han duit a rompre l'acord.

Segons ha recollit Europa Press, des dels consistoris afectats han explicat que davant el principi de preacord al qual varen arribar divendres, l'alegria va ser generalitzada entre els responsables públics i el personal tècnic de les tres institucions, "es considerava un augment salarial del 21% en quatre anys, molt important per al personal, però també un esforç econòmic de gran importància per a les arques públiques".

Els tres edils varen contactar amb els representants de la concessionària Herbusa, encara que havia estat impossible contactar amb els representants sindicals després de la ruptura de les negociacions.

"Una negociació laboral és bilateral entre empresa i treballadors. Arribats a aquest punt, no podem fer res més que manifestar la nostra incredulitat quan desconeixem les motivacions reals que han duit a rompre l'acord i saber-ho a través dels mitjans de comunicació", han expressat, i han afegit que ara només poden apel·lar a la col·laboració ciutadana i que es continuï fent feina entre les parts implicades per arribar a un acord tan aviat com sigui possible".

El 100% de les plantilles donen suport a la primera jornada de vaga

El sindicat CCOO ha assegurat que el 100% de les plantilles de les empreses de recollida d'escombraries a Santa Eulària, Sant Josep i Sant Joan han secundat la primera jornada de vaga indefinida que ha començat aquest dissabte.

A més, el sindicat ha desmentit que no s'hagin cobert els serveis mínims assignats, fet que han denunciat les concessionàries del servei de neteja.

D'altra banda, ha insistit en el fet que, de moment, les negociacions estan "rompudes" i ha advertit que si es tornen a negociar, no acceptaran una sèrie de condicions que sí que varen aprovar a l'anterior acord.

stats