Meteorologia

Forts aiguats a Porreres: carreteres tallades i 60 litres en una hora

Tot i això s'espera una temperatura molt similar a la dels darrers dies

02/09/2024
2 min

PalmaNova alerta meteorològica a les Illes Balears. Tot i la calor extrema que s'ha viscut en les darreres setmanes, l'Arxipèlag torna a estar en alerta taronja per les fortes plogudes que s'esperen en alguns indrets durant aquest dilluns. Concretament, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha detallat que s'esperen ruixats forts entre les 12 h i fins a les 19 h. A la zona de Porreres, incloent-hi les carreteres, ja han caigut 60 litres per metre quadrat en una hora.

De fet, el Consell de Mallorca ha tallat les carreteres entre Porreres i Campos, Vilafranca, Felanitx i valora si cal tallar la de Llucmajor. En particular són la Ma-5040 (Porreres-Campos), la Ma-5101 (Porreres-Vilafranca), la Ma-5100 (Porreres-Felanitx) i la Ma-5020 (Porreres-Llucmajor).

Els Bombers de Mallorca s'han hagut de mobilitzar per fer diversos rescats de persones que havien quedat atrapades als vehicles. Han hagut de rescatar persones de quatre cotxes totes al mateix punt quilomètric número 1 de la carretera Porreres-Felanitx. En altres carreteres de la zona, que també han experimentat un augment inesperat del volum de l'aigua que impedia la circulació, les persones han pogut sortir pel seu propi peu. No hi ha hagut ferits.

Per altra banda, un llamp ha impactat en una zona forestal de Felanitx, en concret al Puig de les Mamelles, a prop del golf Vall d'Or. Ha provocat un petit incendi forestal que ha acabat cremant 0,0025 ha. Ha estat controlat sense més incidents.

L'aigua també ha provocat una inundació en una nau industrial al quilòmetre 1,2 de la carretera Porreres. Els Bombers han treballat per treure l'aigua, que ha arribat al pam d'alçada.

L'Aemet ha activat l'alerta perquè en alguns indrets s'estan produint fortes plogudes. Tot i això, continua fent una temperatura i una sensació tèrmica similar a la dels darrers dies, amb una temperatura màxima de 34 graus i una mínima de 21.

En concret, l'Aemet ha actualitzat la seva alerta i s'esperen xàfecs acompanyats de tempesta, que són molt localitzats, a causa del seu lent desplaçament.

Per part seva, al sud de Mallorca i a Eivissa i Formentera, s'espera una precipitació acumulada en una hora de 25 mm amb xàfecs acompanyats de tempesta. La resta de Mallorca i Menorca no es troben en situació d'alerta.

stats