El temps

Retards generalitzats als aeroports de les Balears pel temporal

El SEIB 112 demana molta precaució a la mar i la carretera

La jornada de Tots Sants estarà marcada per la pluja.
ARA Balears
26/10/2024
2 min

PalmaEl temporal que ha travessat les Balears aquest dissabte ha deixat alguns incidents arreu de totes les Illes. Els principals: els aeroports han registrat retards generalitzats i algunes cancel·lacions, que han fet que totes les operacions del cap de setmana se'n vegin afectades. Inicialment, el Servei d'Emergències 112 ha activat l'Índex de Gravetat 1 (IG1) per pluja a Mallorca, amb especial atenció a la zona sud de l'illa. A Menorca, Eivissa i Formentera s'hi ha activat l'Índex de Gravetat 0 (IG0) del Pla Meteobal també per pluja. L'horabaixa l'índex de gravetat ha baixat a IG0 per pluja a Mallorca i s'ha mantingut el nivell d'alerta a Eivissa i Formentera (també IG0).

L'Aemet a les Balears ha activat aquest dissabte avisos per risc i risc important de pluja i tempesta a tot l'Arxipèlag. En concret, a Mallorca, s'han registrat precipitacions acumulades en una hora de 25 mil·límetres (mm) a pràcticament tota l'illa, a excepció de la zona sud, on la pluja acumulada en una hora ha arribat als 30 mm. També a Menorca la precipitació acumulada en una hora ha arribat fins als 30 mm. A Eivissa i Formentera, han assolit els 20 mm.

Els avisos s'han mantingut actius fins a les 13.59 hores a Eivissa i Formentera, fins a les 16.59 hores a Mallorca i fins a les 19.59 hores a Menorca. D'aquesta manera, el cel ennigulat o cobert amb xàfecs i tempestes han donat pas, a partir de l'horabaixa, a intervals ennigulats.

El Servei d'Emergències ha demanat molta precaució i ha recordat la importància d'estar pendent de les actualitzacions dels avisos de l'Aemet. A més, ha recomanat consells de protecció, com ara assegurar portes i finestres per impedir l'entrada d'aigua a casa; evitar la pràctica dels esports nàutics; disminuir la velocitat i mantenir la distància de seguretat a la conducció; allunyar-se de torrents; al camp, no refugiar-se davall arbres; i, finalment, evitar llocs on hi pugui haver despreniments.

Una desena d'intervencions

Per part seva, els Bombers de Mallorca han fet prop d'una desena d'intervencions amb motiu de la pluja d'aquest dissabte a l'illa. Segons han informat fonts del Consell, han intervingut en un total de nou incidents, cap de gran consideració, ocorreguts a Calvià, Deià, Santa Maria, Binissalem i Manacor.

Els Bombers de Mallorca han actuat sobretot en buidatges d'aigua i en la retirada de branques i pedres de carreteres. En aquestes actuacions hi han intervingut dotacions de Bombers de Mallorca dels parcs d'Inca, Calvià, Sóller i Manacor.

stats