Societat 18/03/2021

Una altra persona denuncia que va partir abusos sexuals del capellà d'Eivissa el 2006

El Bisbat d'Eivissa i Formentera ha substituït el religiós i ha publicat a la seva pàgina web el nomenament d'un altre sacerdot com a "moderador" de la Parròquia de Santa Cruz

ARA Balears
2 min
La badia de Portmany és compartida pels municipis de Sant Josep i Sant Antoni.

PalmaUna quarta persona ha denunciat que un capellà d'Eivissa va abusar sexualment d'ella, segons ha informat NouDiari. Es tracta d'un jove gallec que hauria patit els abusos el 2006, quan tenia 28 anys. El seu testimoni pot ser crucial per poder dur al sacerdot davant de la justícia, ja que el delicte no hauria prescrit.

El jove ha relatat al mitjà eivissenc que aquell any ell i la seva parella, que estava embarassada, varen rebre el suport del capellà perquè es trobaven en una situació econòmica molt precària, i això va fer que tinguessin una relació més propera. Fins i tot, explica, els va avalar per poder accedir a un pis de lloguer i els hi va deixar doblers.

La presumpta víctima escrivia poemes en aquell moment i va decidir dedicar-n'hi un per agrair-li l'ajuda. Quan l'hi va donar, el sacerdot li va fer una besada a la boca i li va començar a tocar els genitals. "És cert que tenia 28 anys, ja no era un nin com la resta de testimonis que han denunciat, però em vaig quedar en shock", assegura.

Segons ha informat l'agència Efe, encara que des del Bisbat d'Eivissa i Formentera no han volgut fer declaracions ni aportar més informació sobre el cas, que investiga l'Arquebisbat de València per ordre del Vaticà, aquest dimecres varen substituir el capellà denunciat i varen publicar a la seva pàgina web el nomenament d'un altre sacerdot com a "moderador" de la parròquia de la Santa Creu.

Cal recordar que el primer denunciant, Sergio Lleó, de 35 anys, va assegurar que els abusos varen ocórrer en 1996, quan tenia 10 anys i era escolà de l'església del Rosari, on oficiava llavors aquest sacerdot. D'acord amb la seva versió, el capellà li va agafar la mà i la hi va posar sobre el seu penis tres vegades, si bé ell va rebutjar aquesta actitud i s'escapà del lloc. Precisament, la setmana passada, Lleó va aportar noms d'altres presumptes víctimes davant d'un investigador i un notari de l'Arxidiòcesi de València, que també citaran a declarar, segons li han assegurat representants de l'Arxidiòcesi.

El segon, de 37 anys, també va afirmar que els fets varen ocórrer quan tenia 10 anys. Segons el seu testimoni, el sacerdot li hauria fet “tocaments íntims” en dues ocasions. Una tercera presumpta víctima va confirmar a Efe que el religiós va tractar d'abusar d'ell quan tenia 16 anys, ara fa 30 anys. L'home va denunciar que, a més d'assetjar-lo a l'institut on era el seu tutor i professor de Religió, va intentar realitzar-li tocaments íntims, que va rebutjar.

stats