Alumnes de l'FP de Direcció de Cuina faran pràctiques formatives remunerades a hotels d'Iberostar

El Govern i el grup hoteler han plantejat aquest programa d'FP dual intensiva i també el de Gestió Hotelera. Hi participaran 40 alumnes de l'IES Calvià

Preparant el servei a la cuina d'un restaurant.
ARA Balears
23/05/2024
2 min

PalmaEl curs 2024-2025, el grup Iberostar, en col·laboració amb el Govern, implantarà un programa de Formació Professional Dual intensiva perquè estudiants de l'IES Calvià alternin sessions teòriques al centre amb pràctiques remunerades als establiments hotelers. Les titulacions que s'impartiran són Direcció de Cuina i Gestió Hotelera. La presidenta del Govern ha assegurat que la iniciativa "ha de ser un punt de partida i s'ha de fer extensiu a més cadenes hoteleres".

La directora d'FP del grup Iberostar, Sandra Serrano, ha explicat que a partir del 20 de setembre i fins al 15 de gener, els alumnes es formaran al centre per adquirir les habilitats bàsiques necessàries per poder fer feina. A partir d'aquest dia i fins al juliol, començarà el procés de dualització: faran dos dies de formació al centre i tres de feina als hotels. A partir de juliol, els alumnes de Gestió hotelera rebran una beca per anar a Alemanya i els de Cuina a Irlanda, per conèixer l'idioma i la idiosincràsia de la gent d'aquests països, "els potencials clients", ha dit. "Podran conèixer a quina hora mengen o es desperten", ha afegit. La voluntat és que aquests estudiants, una vegada acabin la formació, es puguin convertir en treballadors del grup. "Volem que quedin amb nosaltres", ha dit Serrano.

Manca de personal qualificat

El programa, que la vicepresidenta i CEO d'Iberostar, Sabina Fluxà, també ha qualificat de "pioner" i de "gran exemple de col·laboració publicoprivada", respon a la necessitat de donar resposta a la "falta de talent qualificat al sector". Fluxà ha exposat que, el que mou Iberostar "és un model de turisme responsable, amb un equilibri entre rendibilitat i llegat, però no a qualsevol preu. "S'ha de tenir clar l'impacte i cercar un impacte positiu en les comunitats i els ecosistemes que ens envolten".

Prohens s'ha referit al Pacte per a la sostenibilitat turística de les Illes Balears, que es va reunir per primera vegada aquest dimecres. "Quan parlam de sostenibilitat al sector turístic, parlam de qualificació, formació, atracció i retenció de talent. Per això, la formació serà un punt bàsic d'aquest pacte, de bracet de Toni Riera". "Només millorant la formació podem anar cap a un sector més rendible econòmicament i socialment. Només amb formació podrem veure com les xifres de turisme i les bones temporades es tradueixen en benestar pels residents".

 Per la seva banda, la directora general d’FP de la Conselleria d'Educació, Maria Isabel Salas, ha recordat que el turisme “és el motor econòmic de les Balears, i les infraestructures de primer nivell atrauen visitants cada any”. Per mantenir la “distinció turística”, ha dit, “cal la cooperació entre el sector turístic i l’educatiu, per disposar de treballadors preparats per enfrontar-se als reptes del futur”.

stats