Receptes

Amanida japonesa

La cuinera Fabiola Lairet revela com preparar a casa una recepta del restaurant Monster, de Barcelona

Amanida japonesa
2 min

Ingredients per a 4 persones

  • 160 g de fulles d’enciam
  • 80 g de germinats de soja
  • 120 g de tomàquets cirerol
  • 40 g de bolets shimeji blancs
  • 1 alvocat
  • 80 g d’alga wakame
  • 80 g de tofu
  • Llavors de sèsam per al guarniment
  • Sal en cristalls

Per amanir

  • 60 ml de salsa de soja
  • 30 ml de suc de llima
  • 60 ml de vinagre d’arròs
  • 100 ml d’oli de gira-sol
  • 60 ml d’oli de sèsam
  • 5 g de sal
  • 20 g de sucre

Elaboració

  1. Talleu cada un dels tomàquets cirerol per la meitat.
  2. Tot seguit, lamineu l’alvocat. Per fer-ho talleu-lo per la meitat i després aneu laminant amb un ganivet fi.
  3. Poseu en remull l’alga wakame, que heu de fer servir a l’amanida un cop estigui ben hidratada.
  4. Un cop fet, comenceu a preparar l’amaniment. Afegiu tots els ingredients en un bol, barregeu-los i procureu que el sucre i la sal s’hagin dissolt bé. Llavors, refredeu-ho a la nevera.
  5. Mentrestant, col·loqueu les fulles dels enciams al fons d’un bol.
  6. Organitzeu la resta dels ingredients per sobre de les fulles i feu-ho agrupant els ingredients per zones del bol (fixeu-vos en la fotografia del plat).
  7. Empolvoreu-hi les llavors de sèsam, que hi faran la funció de guarniment del plat.
  8. Col·loqueu els cristalls de sal per sobre les làmines d’alvocat.
  9. I, per acabar, afegiu a l’amanida la salsa que teníeu reservada a la nevera. Procureu que impregni bé tots els ingredients.
La cuinera Fabiola Lairet

Consell

La col·locació dels ingredients en un bol és important perquè l’amanida sigui atractiva visualment. Com més ben repartits per zones o espais, millor. L’alvocat el podeu substituir per una fruita de temporada, també tallada a làmines, com ara préssec, meló o síndria.

La recepta la podeu preparar d’un dia per a l’altre, però sense tirar-hi la salsa, que s'hi ha de posar en el moment just de menjar. La fruita o l’alvocat també els heu de tallar a l'hora de menjar-vos l’amanida, perquè, si no, amb molta antelació, s’oxidarien.

stats