Part Forana
Societat 31/07/2024

L'apagada al Port d'Alcúdia: els veïns denuncien que passa "cada any quan fa tanta calor"

Aquest indret turístic ha patit talls intermitents de fins a 12 hores en plena temporada i enmig d'una onada de calor

2 min
Marina netejant la gelera espenyada

Port d'AlcúdiaDesprés de tres dies amb talls intermitents de fins a 12 hores en el subministrament elèctric en plena temporada i enmig d'una onada de calor, alguns veïns del Port d'Alcúdia han confessat a l'ARA Balears que el subministrament elèctric "és un desastre" en aquest municipi turístic i que aquesta situació passa molt sovint "cada any quan fa tanta calor" i que la la magnitud de les avaries "va per zones". Segons han explicat, aquesta situació es pot deure a una sobrecàrrega o amb el deteriorament del cablejat soterrani, que té 50 anys. "Ahir vaig anar de visita a ca la meva filla i ja havien tornat a tallar el llum", es queixa una veïna de la zona.

Els problemes de subministrament elèctric al port d'Alcúdia són persistents. Un veí dels Apartamentos Paraíso que prefereix mantenir-se en l'anonimat, relata que la Policia Local va anar a picar a un clavegueram situat a la voravia de davant l'edifici a les dues i mitja del matí per arreglar els problemes del subministrament elèctric i varen fer "un escàndol". "Vaig telefonar i me varen dir que o els hi deixàvem fer les obres o ens quedaríem sense llum durant molt de temps", exposa decebut.

El clavagueram on la Policia Local va picar a les dues i mitja de la matinada, segons conta el veí

L'avaria a la xarxa subterrània va fer que molts d'establiments haguessin de tancar abans d'hora perquè no podien atendre els clients ni "treure profit", assenyala Magdalena Batle, la propietària d'un souvenir. "Sempre tancam a les vuit i ahir vàrem haver de fer-ho a les sis i mitja", conta Enzo, un treballador d'una cafeteria de la zona. Per la seva banda, Marina, que també treballa a un bar, explica que no podien "ni servir cafès, ni posar rentaplats". "Els estrangers que entraven, ens demanaven per què no els ateníem i nosaltres els dèiem que se n'havia anat el llum", afegeix.

Estar un parell d'hores seguides sense llum va afectar molts negocis. "Se'm va rompre una gelera i no sé qui es farà responsable. Hauré de cridar a l'assegurança i a veure què passa", lamenta Marina. D'altra banda, Emiliano, un treballador d'una gelateria, diu que té moltes safates buides perquè va haver de tirar-ho "quasi tot". Paquita, l'encarregada d'un supermercat, lamenta que varen fer pèrdues "en pa i en molts de gelats". "Hi va haver bastant de trui", remarca. A més, tot i que l'avaria està en procés de resoldre's, alguns propietaris encara en paguen les conseqüències. "Avui uns estrangers no han volgut una cervesa perquè estava calenta, ja que la gelera no refreda", constata Marina.

Emiliano amb les safates buides

L'apagada ha afectat un total de 857 clients, 17 hotels de la zona dels llacs i 15.000 places hoteleres. "La gent va venir a la recepció a avisar que no hi havia llum", confirma Antònia Puertollano, recepcionista a un hotel de la zona. "El generador que tenim va gastar 50 euros en una hora", afegeix. No obstant, el director d'un altre establiment hoteler, considera que "no va passar gaire cosa". "No vàrem tenir corrent durant un temps però ho vàrem arreglar aviat com si no hagués passat res", insisteix.

stats