Societat15/06/2020

Una 'app' per alertar de la presència d'espècies invasores a les Illes

L'usuari podrà notificar l'observació i un tècnic del Consorci de Recuperació de Fauna de les Balears n'atendrà la consulta

K. O.
i K. O.

PalmaL'aplicació mòbil Línea verde –disponible en català– permet alertar de la presència d'espècies invasores a les Illes. L'usuari pot seleccionar entre 32 categories de diferents espècies de flora i fauna invasora perquè un tècnic del Consorci de Recuperació de Fauna de les Balears respongui sobre la incidència, segons ha informat aquest dilluns la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

Només cal descarregar l'aplicació al Play Store en cas de tenir un sistema Android o l'App Store si el dispositiu és d'Apple. Un cop descarregada, l'usuari només haurà de seleccionar la comunitat autònoma balear i després l'opció 'COFIB - Espècies invasores' per poder accedir al menú on trobarà les diferents espècies invasores.

Cargando
No hay anuncios

Entre les opcions apareixen la cotorra argentina, la serp blanca i de ferradura, l'ós rentador, el coatí, el porc vietnamita i la cabra assilvestrada. També es poden seleccionar la vespa asiàtica, el moscard tigre, la carpa, el cranc americà i plantes com ara la coa de moix, la pitera i la grama.

Cargando
No hay anuncios

Tot seguit caldrà escollir el tipus d'espècie, pujar-ne una foto i enviar l'observació perquè un tècnic rebi l'avís i pugui informar directament el ciutadà. És necessari activar la ubicació perquè l'aplicació automàticament detecti les coordenades d'on es trobi l'espècie invasora. La Conselleria assegura que ho farà anonimitzant les dades de l'usuari que registri la incidència. També es podran comunicar casos a través del portal web www.lineaverdecofib.es.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el gerent del COFIB, Lluís Parpal, han presentat l'aplicació aquest dilluns en una roda de premsa. L'aplicació és gestionada a través de Línea verde, una plataforma que desenvolupa sistemes de consultes, notificacions i gestió d'incidències per a entitats locals. Mir ha dit que l'eina "apropa l'Administració a la ciutadania" i permet "que hi hagi més consciència i implicació a l'hora de conservar la nostra biodiversitat", perquè la introducció d'espècies invasores desplaça i fins i tot pot arribar a extingir les espècies autòctones.

Cargando
No hay anuncios

A més de poder alertar d'espècies invasores si se selecciona un dels municipis que tenen implantat el servei a les Balears, com ara Andratx, Calvià, Felanitx, Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu, entre d'altres, també es poden notificar altres incidències relacionades amb el mobiliari urbà, les plagues d'insectes i rosegadors, el vandalisme i la senyalització.