Creen una aplicació per a mòbil que calcula la talla correcta del sostenidor

Els catalans Francesc Puertas, David Balaguer i Raúl Montero en són els impulsors

Efe
09/11/2013
2 min
Regala aquest article

BarcelonaUn grup d'experts en cotilleria han impulsat la creació d'una nova aplicació per a telèfons mòbils que permet a les dones calcular la talla i copa correctes dels seus sostenidors. L'aplicació, denominada Sayfit, s'ha posat en marxa aquesta setmana i ja ha sigut utilitzada per més d'un miler de persones, segons han explicat els seus impulsors, els catalans Francesc Puertas, David Balaguer i Raúl Montero, membres de l'empresa Activa Anoia 2050 SL, creada el 2009 amb l'objectiu d'investigar, desenvolupar i divulgar coneixements associats a la cotilleria.

Disponible en línia per a iOS i Android, l'aplicació, a més de calcular la talla correcta del sostenidor de cada usuària, els indica les marques que el fabriquen i les botigues on poden trobar els models més adequats per a la seva morfologia. Francesc Puertas, impulsor de l'aplicació i autor del llibre 'El sujetador, mitos y leyendas, y manual de uso', ha recordat que actualment "nou de cada 10 dones desconeixen quina és la seva talla i la seva copa de sostenidor i 7 de cada 10 no usen la talla i la copa adequada".

Per això, va impulsar la creació de Sayfit, una aplicació gratuïta en què qualsevol dona introdueix les seves mesures de tors i bust i el programa li calcula la talla i copa correcta de sostenidor. "El coneixement de la talla i la copa és summament important per a la dona. En molts casos, dolors a les mames, a l'esquena, al cap, dureses o marques a la pell tenen el seu origen en l'ús d'un sostenidor inadequat", ha assenyalat Puertas. "Per això –ha afegit– és important utilitzar el model apropiat a cada morfologia i elegir-lo pensant en l'ús concret que se li donarà".

L'aplicació de mòbil ensenya, pas a pas, com prendre les mesures exactes per calcular, d'una banda, la talla correcta i, de l'altra, la copa adequada, tant per a un sosteniment convencional com per a un d'esportiu. A més, informa la usuària sobre les marques que fabriquen els models que li corresponen i l'ajuda, a través d'un geolocalitzador, a descobrir la botiga més pròxima on pot trobar-los.

Un altre aspecte que ressalta l'aplicació és que existeixen talles per sota de la 85 i per damunt de la 100, així com copes menors de la B i superiors a la D. "La copa B és la més fabricada per les botigues de compra per impuls, per això, quan la usuària en demana una altra de diferent, li dóna la sensació que la tracten com una raresa, quan la realitat és que 1 de cada 4 dones necessiten copes diferents de la B", ha subratllat Puertas.

Segons aquest especialista, que va treballar durant anys en una coneguda fàbrica de sostenidors a Igualada (Anoia), utilitzar una talla i una copa diferent de la més habitual no és signe d'anomalia, "només cal saber on trobar-les".

stats