VAO
Societat 19/07/2024

Aquestes seran les franges horàries del carril Bus-VAO

El Consell de Mallorca es mostra "sorprès" per la decisió "unilateral" de la DGT

ARA Balears
2 min
El Bus-VAO es posà en marxa durant l'anterior legislatura

PalmaEl carril Bus-VAO tindrà a partir d'ara nous horaris. La Direcció General de Trànsit (DGT) ha implementat noves franges d'ús delimitades a les hores punta d'aquesta carretera. Concretament, els nous horaris es distribueixen de la manera següent: entrarà en funcionament de 7.00 a 10.00 i de 14.00 a 17.00 h. Per tant, deixarà d'estar operatiu entre les 17.01 i les 6.59 i les 10.01 i les 13.59. Amb tot, els conductors podran veure'n els horaris a les pantalles informatives situades damunt el carril.

Aquests horaris només s'aplicaran de dilluns a divendres, per la qual cosa durant els caps de setmana i les hores en les quals el carril no estigui operatiu s'indicarà en els panells lluminosos amb el missatge "Accés Lliure". Quan es disposi aquest missatge a les pantalles, el carril es convertirà en un carril normal pel qual podran circular tot tipus de vehicles.

El Consell de Mallorca es mostra "sorprès" per la decisió "unilateral" de la DGT

El Consell de Mallorca ha mostrat aquest dijous "sorpresa" per la decisió "unilateral" de la DGT d'implantar les franges horàries al carril Bus-VAO de la carretera de l'aeroport. "Lamentem, una vegada més, que no s'hagi escoltat el Consell, que és el titular d'aquesta carretera. Les franges horàries no suposen millorar aquest carril", ha apuntat el conseller insular de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, aquest dijous en declaracions als mitjans. També ha lamentat que "ningú de la DGT" no s'ha posat en contacte amb la institució insular per informar sobre aquesta mesura i ha recordat que fa uns mesos es va abordar amb l'organisme estatal la possibilitat de convocar una comissió bilateral (entre el Consell i la DGT) que no s'ha fet.

"Pensàvem que tindríem una reunió tècnica i política amb la DGT per poder parlar d'aquesta qüestió i de solucions alternatives. Però no l'hem mantinguda i, per sorpresa nostra, veim que de manera unilateral s'ha posat en marxa el carril per franges horàries", ha censurat Rubio. Sobre aquesta mesura, el conseller insular ha afegit que "crea més confusió, especialment ara que és un moment de visites i turisme, i que pot haver-hi més caos circulatori". Per tant, ha demanat a la DGT que "reconsideri" la petició. "Que ens citi i que ens puguem asseure a parlar, com havíem quedat, per poder arribar a un acord entre les dues institucions", ha reivindicat.

També Rubio ha fet referència als informes tècnics del Consell, que revelen, segons ha assenyalat, que "hi ha més caos circulatori, més accidents i més saturació" amb el carril. Aquestes recomanacions, amb tot, "no han tingut cap resposta". "Els tècnics diuen que aquesta infraestructura, d'aquesta manera, no pot funcionar per una sèrie de qüestions tècniques que fan que sigui un carril perillós", ha finalitzat el conseller insular, i ha opinat que "la gran fallada ha estat no escoltar el titular d'aquesta carretera", que és el Consell de Mallorca. Cal recordar que la institució insular va presentar un recurs contenciós administratiu per exigir la retirada del carril Bus-VAO de l'autopista de l'aeroport. "La demanda està presentada i ara esperarem que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid es posicioni en aquesta qüestió i en aquesta demanda", ha subratllat Rubio.

stats