El temps a les Balears
Societat Act. fa 0 min

Aquests són els municipis de les Balears que han cancel·lat les seves festes per la DANA

La inestabilitat atmosfèrica ha provocat que nombrosos municipis arreu de les Balears hagin cancel·lat les festes que tenien previstes per a aquesta setmana de la Mare de Déu d'Agost

i
Victòria Pons Ramon
3 min
Imatge de la tempesta de dia 27 d’agost de 2023 al dic de l’Oest de Palma.

PalmaLa Depressió Aïllada a Nivells Alts (DANA) que ha fet que s'avancin les tempestes d'estiu ha provocat que nombrosos municipis arreu de les Balears hagin cancel·lat les festes que tenien previstes per a aquesta setmana de la Mare de Déu d'Agost. Aquesta DANA ha deixat les Illes en alerta taronja i ha fulminat en menys de 24 hores la que era la tercera onada de calor de l'any. Aquest episodi d'inestabilitat durarà fins divendres i donarà pas a un cap de setmana amb estabilitat i augment de la temperatura.

Alaró ha suspès la revetlla de Sant Roc. El teatre familiar es realitzarà al teatre municipal a les 20 h. Els DJ Juan Campos i Loreto actuaran després del correfoc de final de festes. Els actes de dia 15 es mantenen a l'espera de l'evolució meteorològica i, el mateix dia a les 12 h s'informarà si es manté la desfilada o s'ajorna.

Sant Llorenç des Cardassar ha anul·lat tots els actes prevists per a dia 14 d'agost en el marc de les Festes de Sant Llorenç des Cardassar.

L'Ajuntament de Campos ha cancel·lat les seves activitats a l'aire lliure programades per a dimecres 14 i dijous, 15 d'agost. Activitats com el relleu de quintos, el recital i la nit de moonlight s'han reprogramat per dur-se a terme el pròxim dissabte, 17 d'agost.

A Sencelles, el concert de la Banda de Música de Petra, l'homenatge a les persones majors i l'entrega d'ensaïmades, gelat i coca es faran dins l'església parroquial a les 19 h. L'encesa de focs artificials i la revetla passaran a fer-se dissabte 17. Els actes a interior es mantindran tal com estan previstos.

Valldemossa ha ajornat la sardinada popular a la platja i l'actuació d'havaneres amb el grup Arpellots al divendres, 16 d'agost, a les 21 h.

Palmanyola ha anul·lat totes les activitats i actes festius prevists per a demà i demà passat, 14 i 15 d'agost, per culpa de les previsions meteorològiques.

L'Ajuntament de Deià ha avisat que s'anul·len els actes de les festes de Llucalcari previstos per a avui, 14 d'agost, que són el campionat de ping-pong i el sopar a la fresca amb bingo.

Llucmajor també ha anul·lat els esdeveniments organitzats per a la celebració de les festes d'agost de Badies i Les Palmeres.

A Pollença, han cancel·lat totes les activitats programades per a avui, dimecres 14 d'agost, que són el CircArt i la Festa de blanc de les festes . Han ajornat l'anada a la vorera de mar per al pròxim diumenge 18 d'agost.

L'Ajuntament de Porreres ha avisat que es reorganitzen els actes programats per a dia 14 d'agost. Es manté el concurs de dibuix infantil Sant Roc 2024, mentre que l'organització serà qui decidirà una hora abans si la IX Cursa Popular es realitza o es cancel·la. Pel que fa al concurs "Qui en sap més de Porreres i fronteres enllà?" es trasllada al local de l'agrupació cultural, igual que ho fa la Festa de la Gent Gran a l'església parroquial.

Puigpunyent ha suspès els jocs d'aigua programats per a dia 14, mentre que la revetla, el Bateig de Foc i la pujada al Galatzó es posposen per a dissabte, dia 17.

A Santa Margalida, s'han modificat diversos esdeveniments programats per les festes de la Mare de Déu d'Agost de Can Picafort, com la Flower Power Canpicafornia, que es farà el pròxim dissabte, 17 d'agost o l'amollada d'ànneres, que es farà el diumenge 18 d'agost.

Santanyí també ha suspès tots els actes a l'aire lliure del dimecres 14 i dijous, 15 d'agost, com per exemple la revetlla de Cala d'Or, els actes de les Festes de Sant Roc de l'Alqueria Blanca i el concert de la Banda Municipal de Música de Cala Llombards.

L'Ajuntament de Sineu ha anul·lat les activitats previstes per a avui, que són les cercaviles, els focs artificials i les actuacions musicals dels xeremiers i la revetla. Pel que fa a les activitats programades per a demà dia 15, l'Ajuntament enviarà noves comunicacions específiques.

També s'ha aplaçat "la fiesta del verano", que tenia lloc al recinte del Mallorca Live dijous dia 14 d'agost i, ara es farà dijous dia 22.

Montuïri i Alcúdia també han posposat o cancel·lat activitats.

stats