Mobilitat

Aquests són els talls de trànsit que hi haurà a partir d'aquest dilluns a la via de cintura

El Consell explica que s'establiran rutes alternatives durant els treballs

La via de cintura embossada
27/10/2024
2 min

PalmaEls talls de trànsit a la via de cintura per obres que s'anaven a dur a terme aquest diumenge, 27 d'octubre, a la nit, ha estat finalment ajornat a causa de la previsió de mal temps. Es mantenen els de les nits de dilluns, dimarts i dimecres. Així, les obres d'asfaltatge de la via de cintura i de reordenació de l'enllaç amb l'autopista de l'aeroport començaran aquest dilluns a la nit. Provocaran talls les nits del mateix dilluns, dimarts i dimecres de 21 a 6 h. Aquestes actuacions estan incloses dins el Pla d'accessos a Palma anunciat al setembre i que tenen un pressupost de 16 milions d'euros.

El Departament d'Infraestructures del Consell de Mallorca ha informat que per tal de dur endavant aquestes obres és necessari executar tasques de preparació, i per això s'han programat talls durant la nit. S'establiran rutes alternatives durant els treballs. També es pot consultar el visor d'incidències del Consell de Mallorca per tal de saber els punts on hi haurà els talls.

En concret, s'han de dur a terme la senyalització de les obres, el fressat de voravies, retirada de barreres i la preparació de ramals. A la via de cintura s'actuarà des de l'altura d'Ikea i al llarg d'uns tres quilòmetres en sentit Andratx; així també afectarà l'enllaç amb l'autopista d'Inca. En sentit aeroport estarà obert al trànsit.

L'artèria més transitada de Mallorca

Les obres del reforç de ferm de la via de cintura i del quart carril a l'autopista de l'aeroport consisteixen en la renovació de tot l'asfalt de l'artèria més transitada de Mallorca al llarg d'uns vuit quilòmetres. Les actuacions, amb el nou ferm d'alta qualitat i antilliscant, inclouen també ramals d'incorporació i arribaran fins al túnel de Gènova. S'ha de recordar que a la via de cintura fa més de 20 anys que no s'hi ha fet una actuació d'aquestes característiques. Això suposarà una millora en la seguretat.

Quart carril a l'autopista de l'aeroport

Amb aquesta actuació també es modifica el pas inferior de la rotonda de Can Blau que, en l'actualitat, només té dos carrils des de l'autopista de l'aeroport en direcció a Andratx i ara en tindrà tres. L'objectiu és eliminar l'embut de trànsit que s'hi forma en hores punta. També es construeix un quart carril a l'autopista de l'aeroport en sentit Palma. Anirà des de la rotonda del Molinar fins a la via de cintura i millorarà l'accés a la via de cintura de la mateixa autopista i a la carretera de Manacor.

stats