L’ARA Balears premia, un any més, els projectes que ajuden a canviar el món
L’entrega dels guardons va tenir lloc dimecres al museu Es Baluard de Palma, un acte que també va servir per celebrar el sisè aniversari de la publicació
PalmaL’ARA Balears va complir el 23 de maig el sisè aniversari i, com cada any des d’en fa cinc, ho celebra amb el lliurament dels premis ARA Balears, que va acollir aquest dimecres vespre Es Baluard de Palma. L’actriu palmesana Agnès Llobet va conduir l’acte, al qual varen assistir responsables del consell editorial i la redacció, a més de representants polítics, socials i empresarials de les Illes.
El jurat va premiar el Casal Petit amb el Premi ARA Balears a l’Acció Social; el Seminari Permanent de Filosofia en el Projecte 3/18, amb el Premi ARA Balears Bartomeu Picornell a la Millora de la Qualitat Educativa; el Fornet de la Soca, amb el Premi ARA Balears a la Millora Econòmica; i l’Associació Memòria amb el Premi Toni Catany a la Cultura que fa País. El diari ha entregat aquests guardons per cinquè any consecutiu per destacar els projectes emprenedors i innovadors del territori, i posar en valor les iniciatives que contribueixen a canviar el món amb la feina diària.
Els premiats
Núria Marín i Margalida Mas, del Filosofia 3/18, varen ser les primeres a rebre el guardó, que va entregar Catalina Sbert, dona de Bartomeu Picornell. Marín va assegurar que el que pretenen és “formar persones amb pensament crític i creatiu”. Per part seva, Mas va posar en relleu “la continuïtat del projecte” en un temps en què “les iniciatives es dilueixen ràpidament”.
Antoni Llabrés, gerent de l’ARA Balears i membre del consell editorial, va entregar el guardó a Tomeu Arbona i María José Orero, propietaris del Fornet de la Soca. Arbona va assegurar que el forn era “un miracle” i que “encara hi ha molt per fer per recuperar la gastronomia perduda”. Cristina Ros, presidenta del consell editorial del diari, va lliurar el premi a Magdalena Alomar, coordinadora del Casal Petit, qui va afirmar que el seu objectiu és “donar a les dones una alternativa i a aconseguir una justícia social”. Per acabar, la presidenta de Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver, va rebre el guardó de les mans d’Antoni Garau, director de la Fundació Toni Catany. “Protegir la memòria històrica és protegir els drets humans”, va dir Oliver, qui també va agrair el suport de l’ARA Balears.
Després de l’entrega de premis, va parlar Salvador Garcia, conseller delegat del diari ARA, que va qualificar l’ARA Balears com un “miracle” per la seva trajectòria al llarg d’aquests sis anys. “Explicar les coses és canviar el món i l’ARA Balears està treballant en aquesta direcció”, va assegurar per part seva Enric Borràs, director del diari. Antoni Noguera, batle de Palma en funcions, va tancar l’acte reivindicant el “bon periodisme”.