Cas Koldo

Armengol diu que les seves converses amb Koldo corroboren la seva versió: "Si una cosa detest és la corrupció"

La socialista ha remarcat que espera que la justícia arribi fins al final

La presidenta del Congrés, Francina Armengol i el secretari d'Estat de Memòria Democràtica, Fernando Martínez aquest divendres.
ARA Balears
11/10/2024
2 min

PalmaLa presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha assenyalat aquest divendres que les converses revelades a l'últim informe de l'UCO presentat al jutge del cas Koldo corroboren el que ella va dir en el seu moment. Preguntada per si aquesta conversa amb Koldo García, el que fos assessor de l'exministre José Luis Ábalos, li pot fer mal políticament ha assenyalat que no. "Per res", ha afegit.

En declaracions als mitjans abans d'assistir a un acte sobre l'aniversari de la Unió Militar Democràtica, ha remarcat que espera que la justícia arribi fins al final. La dirigent socialista ha defensat que "es va corroborant tot" el que va dir a les compareixences i espera que la justícia arribi fins al fons de l'assumpte. "Com he dit sempre, si alguna cosa detest i contra el que he lluitat sempre a la meva vida és contra la corrupció política", ha dit.

Segons recull l'últim informe de la Guàrdia Civil, Koldo García, l'exassessor de l'exministre de Transports José Luis Ábalos, va parlar directament el 2020 amb la llavors presidenta de les Balears i actual presidenta del Congrés per aconseguir que contractés una empresa de la presumpta trama de compravenda de mascaretes però per adquirir PCR. Armengol li va donar el contacte amb la consellera de Salut, que alhora va desviar el tema als tècnics.

Les converses i missatges revelats a l'últim informe de l'UCO presentat al jutge del cas Koldo revelen la relació propera de l'exassessor d'Ábalos amb Torres, actual ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, i amb la presidenta del Congrés. "Val estimada, et mantinc informada", d'aquesta manera s'acomiadava Koldo d'Armengol quan li va proposar que contractés les empreses de De Aldama per a les proves de detecció de la Covid als aeroports de les Balears.

stats