Farem el brou bullint les verdures en aigua i una mica de sal. Deixarem que cogui 30 minuts.
Hidratarem el pebre xoricer en aigua.
Tallarem totes les verdures a daus petits manco les carxofes, els bolets i els espinacs. Ratllarem les tomàtiges.
Farem ben nets els espinacs per treure’n l’arena i els tallarem en una juliana d’uns 3-5 milímetres. Pelarem les carxofes i en tallarem el cor en unes sis parts.
Farem una picada amb l’all i el julivert.
Sofregirem la ceba en una paella amb oli. Abaixarem el foc perquè es confiti. Hi afegirem els alls tendres i un minut després, els grells. Quan estigui ben confitat, hi afegirem el pebre. Poc després hi posarem els xampinyons tallats en quatre parts. Hi sumarem els espinacs. Quan perdin volum hi posarem la tomàtiga ratllada. Salpebrarem i hi posarem les espècies. Ho deixarem coure fins que la tomàtiga hagi agafat color.
Aprofitarem per mesclar la picada d’all i julivert amb el vi blanc i la popa del pebre xoricer en un bol a part.
Afegirem el brou al sofregit i deixarem que agafi gust uns 10 minuts. En una paella a part, sofregirem l’arròs molt lleugerament i hi abocarem el brou del sofregit (tres tasses de brou per cada tassa d’arròs), els pèsols d’oli, les mongetes verdes i les carxofes. Passats 10 minuts ho rectificarem de sal, de brou si en necessita i potser d’espècies. Hi posarem la picada, mesclarem i decorarem amb el pebre torrat a tires. Deixarem que cogui uns minuts, i afegirem brou si veim que en necessita.
Apagarem el foc, taparem la paella i la deixarem reposar cinc minuts més i ja la tindreu a punt. Esper que sigui del vostre gust.