Cases reials

"És un assumpte seriós": la Corona noruega admet la gravetat de la presumpta agressió del fill de la princesa a una noia

Els fets van tenir lloc diumenge a la nit en un apartament d'Oslo

2 min
Marius Borg en un acte a Oslo el 2020

BarcelonaEl príncep Haakon de Noruega ha fet les primeres declaracions públiques respecte a la presumpta agressió que el seu fillastre va cometre el cap de setmana passat a Oslo. El príncep hereu va voler donar explicacions pel canvi de plans reials que han obligat la princesa Mette-Marit a quedar-se a Noruega i no poder animar els finalistes del seu país als Jocs Olímpics de París. L'assumpte no és per a menys: Marius és el principal sospitós d'agredir de gravetat una noia de 20 anys que va acabar a l'hospital.

"És un assumpte seriós". Així és com ha qualificat el príncep de Noruega Haakon des de París el fet en el qual s'ha vist immers el fill gran de la seva dona, tal com recull el diari noruec VG. Aquesta ha estat la primera declaració d'un membre de la família reial noruega respecte als fets succeïts a Oslo diumenge a la nit i que vinculen Marius Borg –fruit de la relació de Mette-Marit amb el seu primer marit, Morten Borg– amb l'agressió a una jove.

El príncep Haakon de Noruega i el príncep Albert II de Mònaco.

"És un tema greu quan la policia que està investigant el cas intervé d'aquesta manera, per això mateix no seria correcte que abundés sobre els detalls del cas", ha afirmat Haakon, que des d'aquest dimarts és a París donant suport als atletes noruecs. La tasca de representació nacional l'hauria hagut de fer acompanyat de la seva dona, Mette-Marit, però aquest dijous s'ha sabut que la princesa ha cancel·lat definitivament els seus plans olímpics per fer un seguiment de prop del cas del seu fill. "Ella volia ser aquí, però en les famílies a vegades és important quedar-se. N'hem parlat i aquesta vegada he estat jo qui m'he desplaçat i ella qui s'ha quedat", ha afirmat l'hereu a VG.

Els fets ocorreguts diumenge

Segons el diari noruec Se og Hør, Marius Borg era en un apartament al barri de Frogner (a Oslo) amb la noia de la qual no ha transcendit el nom, si bé el diari VG apunta que és la seva parella. Malgrat que encara no es coneixen els detalls del que va passar, els diaris locals han fet públic que l'allotjament va quedar malmès. La noia, de 20 anys, va trucar a la policia, que va detenir Borg. El jove va acabar passant més de 30 hores arrestat. Aquella mateixa nit la noia va anar a l'hospital, on li van diagnosticar una contusió cranial. Tal com apunta el comunicat difós per la policia, a hores d'ara "els càrrecs inclouen danys físics i mentals". La policia també afirma "hi ha una relació entre l'imputat i la víctima".

stats