Guerra al Pròxim Orient

Aturem el genocidi a Palestina: manifestació unitària aquest diumenge a Palma

La marxa sortirà a les 18 h des de la plaça Espanya

Milers de persones s'han manifestat aquest dimarts
ARA Balears
05/10/2024
2 min

PalmaMallorca per Palestina, Ciutadans per Palestina, Mallorca per la Pau, CGT i altres entitats han convocat aquest diumenge una manifestació unitària per denunciar el tràgic aniversari del genocidi a Gaza i per recordar que això només és "la continuïtat de 76 anys d'espoli i violència contra el poble palestí". La marxa sortirà a les 18 h des de la plaça Espanya, continuarà el recorregut per Porta Pintada, carrer dels Oms, la Rambla, carrer de la Unió, plaça de les Tortugues i finalitzarà al Born.

Segons expliquen, des de la intensificació del genocidi a Palestina fa un any, l'entitat sionista ha assassinat un mínim de 45.000 persones, més de la meitat dels quals eren infants. Aquestes xifres són molt més elevades sota la runa i podrien arribar a 100.000. Entre les víctimes, hi ha més de 200 periodistes i 300 treballadors humanitaris. 150 centres sanitaris i 500 escoles han estat bombardejades, totes les universitats han estat destruïdes, i el món ha assistit a la crema més grossa de llibres i biblioteques de la història.

Fa un any, el poble palestí s'alçà contra un règim colonial, fonamentat en l'apartheid, assentat en la barbàrie militarista. Des de les entitats manifesten que el 7 d'octubre no és l'inici de res: "Parlem d'una ocupació i un genocidi de gairebé un segle que, no ho oblidem, forma part de la història colonial europea i que avui no seria possible sense suport de l'imperialisme euroamericà".

Les entitats exigeixen l'alto el foc immediat i permanent a Gaza i la fi de la violència sionista a Cisjordània, on els darrers mesos s'ha intensificat la neteja ètnica. També demanen que s'acabin els atemptats terroristes i l'agressió al Líban, com també al Iemen i a Síria, i que cessi el bloqueig inhumà contra la població de Gaza, privada d'aliment, aigua potable, electricitat i recursos sanitaris en condicions.

stats