Acaba sense èxit la quarta jornada de recerca dels desapareguts pel temporal
Diumenge es rastrejarà l'espai des del Morell fins a la desembocadura del Francolí a Tarragona
BarcelonaEls bombers han suspès aquest dissabte al vespre la recerca de les quatre persones desaparegudes a conseqüència de la llevantada a la Conca de Barberà. Malgrat que no s'han trobat nous indicis d'on poden ser els desapareguts, el cap de guàrdia del cos de Bombers, Guillem Guinjoan, ha afirmat que el balanç del quart dia de dispositiu és "bo, perquè s'han completat les tasques previstes". L'operatiu es reprendrà aquest diumenge amb pràcticament els mateixos efectius i es prioritzarà el tram entre el municipi del Morell i la desembocadura del riu a Tarragona.
El quart dia de recerca s'ha tancat sense èxit. Els equips d'emergències no han trobat cap indici ni informació que els hagi permès trobar els veïns de l'Espluga i de Vilaverd ni el camioner belga desapareguts. El dispositiu ha recorregut la llera del riu Francolí des de l'origen del desbordament a l'Espluga de Francolí fins a l'alçada del Morell. Els efectius també han treballat per treure runes al voltant de la zona de Montblanc, l'Espluga i Vilaverd.
Guinjoan ha detallat que han actuat en llocs on "era difícil transitar" per l'acumulació de talussos, restes vegetals, runa, fang i pedres endutes per la riuada. Tot i això, ha assegurat que s'han assolit els objectius d'aquesta jornada.
Els bombers mobilitzaran diumenge un dispositiu similar al d'aquesta quarta jornada, amb entre 200 i 300 persones, i centraran els esforços en el tram entre el municipi del Morell –punt on s'ha acabat la recerca aquest dissabte– fins a la desembocadura del riu a Tarragona. Es tracta d'un tram d'entre vuit i deu quilòmetres.
El quart dia de recerca a la llera del Francolí havia començat ampliant els efectius fins a 200 persones i situant el radi d'inspecció des de l'origen del desbordament fins a la desembocadura del Gaià. El dispositiu es concentra en les grans acumulacions de runa de les zones ja pentinades i en altres trams del riu més oberts que es poden fer a peu. Concretament, segons ha explicat a l'ACN Guillem Guinjoan, de Valls fins a la zona sud el cos treballa de manera coordinada amb voluntaris de Protecció Civil i la Creu Roja, i a la zona de la desembocadura –on es va localitzar el primer cos– hi ha també unitats del GRAE aquàtiques.
Al mapa hi tenen marcades zones d'acumulació de matèria, on no poden entrar directament sinó que són espais per a les unitats canines o de material pesant. Segons Guinjoan, són "punts probables", però amb l'aparició d'un cos al port de Tarragona el ventall ara és "més ampli".