Part Forana
Societat 25/09/2024

Avícola Son Perot demana una reunió amb Llorenç Galmés per aclarir "la informació inexacta" del projecte de Sineu

La promotora també ha demanat una reunió amb Bartomeu Mulet per comentar els nous detalls del projecte

ARA Balears
2 min
La majoria d'al·legacions critiquen el model de macrogranja que es projecta a Sineu.

L'empresa Avícola Són Perot, que impulsa la instal·lació d'una macrogranja a Sineu, ha sol·licitat una reunió al president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, amb l'objectiu d'aclarir la "informació inexacta" que l'empresa diu que s'han publicat sobre el projecte. Per altra banda, la setmana passada la promotora també va sol·licitar una reunió amb el batle de Sineu, Bartomeu Mulet, per actualitzar-lo amb els nous detalls del projecte i per poder conèixer els arguments de l'opinió negativa del Consistori.

En un comunicat, Avícola Son Perot ha anunciat que la finalitat de la trobada amb Galmés és aclarir els "deu principals errors informatius" i "fomentar la transparència per mantenir informada la comunitat". Per altra banda, la societat també nega que el projecte contamini els aqüífers locals i asseguren que disposa d'un sistema "avançat de gestió de residus i aigües residuals que en garanteixen la protecció".

També ha descartat el maltractament animal perquè, segons diu, implementarà "practiques sostenibles" certificades per l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (Aenor) amb un protocol de l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària (IRTA). Altrament, l'empresa ha considerat que la macrogranja impulsarà l'economia local i generarà "ocupació directa i indirecta enfortint el teixit econòmic de la regió".

En la mateixa línia, ha negat que la granja vagi "en contra dels petits productors locals" i també ha assegurat que el projecte inclou mesures "rigoroses per protegir el sòl" i sistemes de prevenció de contaminació que "superen els estàndards ambientals requerits".

A més, ha assenyalat que el projecte ha superat totes les "avaluacions tècniques i de seguretat internes necessàries" i que compleix amb tots els "estàndards legals i normatius". L'empresa ha puntualitzat que valora i respecta el patrimoni de Sineu i que, per això, la macrogranja se situa "fora de qualsevol zona protegida". En el mateix sentit, ha expressat que disposa d'un sistema de monitoratge "constant per garantir la integritat" de les infraestructures i, quant a la qüestió sanitària, ha manifestat que complirà amb "estrictes protocols sanitaris i de bioseguretat" per "prevenir qualsevol risc, assegurant un entorn segur per a la comunitat i l'ecosistema".

Finalment, ha negat que el consum d'aigua de la iniciativa sigui molt elevat perquè la finca disposa d'un "pou propi i un cabal autoritzat que fa el projecte autosostenible" per la qual cosa "els habitants de Sineu no es veuran afectats en el subministrament".

Tot i això, cal recordar que a la darrera sessió plenària de la institució insular, Galmés va repetir en reiterades ocasions que el Consell "està en contra de la macrogranja". De fet, tots els partits amb representació a la institució insular, llevat de Vox que es va abstenir, varen votar a favor del primer punt de la moció presentada pel PSOE que reclamava a la institució insular que es manifestàs de manera "clara i contundent" en contra del projecte de Sineu.

stats