Aerolínies

Un avió aterra d'emergència a Nova York per la mort del pilot en ple vol

L'aerolínia Turkish Airlines ha informat que el capità ha perdut el coneixement durant un trajecte que es dirigia a Istanbul procedent de Seattle

Un avió enlairant-se des d’un aeroport a Finlàndia. 
Les aerolínies han tancat un estiu de rècords després dels estralls pel covid.
Victor Mather / New York Times
Act. fa 9 min
1 min

Un vol de Turkish Airlines que viatjava de Seattle a Istanbul ha hagut de fer un aterratge d'emergència a l'aeroport internacional Kennedy de Nova York aquest dimecres a la matinada després que el pilot hagi mort de manera sobtada en ple vol. L'aeronau havia sortit de Seattle, a l'altra banda dels Estats Units, i es dirigia a Istanbul (Turquia), però el trajecte s'ha hagut d'interrompre per la defunció per raons que encara es desconeixen, tal com ha informat el portaveu de la companyia, Yahya Üstün.

L'avió, un Airbus A350, el pilotava Ilcehin Pehlivan, que ha perdut el coneixement després de deu hores de vol, segons l'aerolínia. Després dels intents fallits per reanimar-lo, s'ha pres la decisió d'aterrar a l'aeroport internacional John F. Kennedy. Un altre capità i un copilot han agafat les regnes de la nau, que sobrevolava l'illa de Baffin, al nord del Canadà, i s'han dirigit a Nova York, on han aterrat sense problemes. Seguidament, els passatgers han estat traslladats a un altre avió i han reprès el viatge.

Tal com ha informat la companyia aèria, Pehlivan, de 59 anys, ha mort abans d'aterrar. Sense especificar-ne la causa, l'aerolínia assegura que Pehlivan s'havia sotmès a exàmens mèdics periòdics i que no s'havia detectat cap problema.

stats