Societat 24/09/2024

Avís del Banc de Sang: se'n necessita urgentment del tipus 0+

Només disposa d'un 30% de la sang necessària d'aquest grup, un fet que compromet la capacitat de resposta davant emergències

ARA Balears
1 min
El Banc de Sang necessita donacions dels grups O i A negatius

PalmaEl Banc de Sang i Teixits de les Balears (BSTIB) ha avisat aquest dimarts que necessita "donacions amb urgència" del grup 0+, ja que només disposa d'un 30% de sang de la sang necessària d'aquest grup. En un comunicat de premsa, l'entitat ha expressat que aquesta situació "compromet la capacitat de resposta davant emergències i tractaments mèdics que requereixen transfusions d'aquest grup sanguini".

En aquest sentit, el Banc de Sang i Teixits de les Balears ha explicat que el grup 0+ és el més comú entre la població i també un dels més sol·licitats, ja que pot ser utilitzat en pacients amb altres grups sanguinis positius. En concret, les reserves actuals "són insuficients per cobrir les necessitats diàries dels hospitals de les Balears, la qual cosa posa en risc l'atenció d'intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, i altres situacions d'urgència que depenen de les transfusions".

Necessitat transversal

D'altra banda, el Banc de Sang recorda que, si bé la situació actual és especialment greu per al grup 0+, "la necessitat de sang de tots els grups sanguinis és constant". En aquest sentit, ha apuntat que les reserves de sang solen baixar considerablement després dels períodes vacacionals o esdeveniments on l'atenció mèdica augmenta, per això és important mantenir un flux constant de donacions durant tot l'any.

stats