Meteorologia
Societat 29/07/2024

Les Balears, en alerta taronja aquest dilluns per temperatures "extremadament altes"

Les màximes se situaran al voltant dels 36 i els 39 graus i puntualment podrien arribar als 40 graus al sud-oest de Mallorca

ARA Balears
1 min
Una nova onada de calor amenaça Mallorca.

PalmaLes Balears tenen activat aquest dilluns l'alerta taronja per temperatures "extremadament altes", segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i ha recollit Europa Press. L'entitat ha detallat que les màximes se situaran al voltant dels 36 i els 39 graus i puntualment podrien arribar als 40 graus al sud-oest de Mallorca.

A més, l'Aemet també ha avisat que el risc d'incendi és extrem o molt alt en zones de tot l'Arxipèlag. Per la seva banda, Emergències 112 ha publicat, a través de la xarxa social X, diversos consells per combatre la calor.

Entre ells, recomanen utilitzar roba ampla, de colors clars i preferentment de cotó; beure aigua freda tot i que no es tingui set; evitar fer esport a l'exterior durant les hores centrals del dia i prestar atenció a les persones majors vigilant de prop la seva situació física, animant-les a beure líquids i supervisant l'aparició d'algun possible símptoma de deshidratació.

stats