Ciència i medi ambient
Societat13/06/2022

Les Balears, la capital de les àrees marines protegides de la Mediterrània

Un total de 100 gestors de 18 països es reuniran a Palma per posar en comú els resultats de dos projectes europeus

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaDel 14 al 17 de juny, MedPAN, CSIC (Institut de Ciències de la Mar del Consell Superior d'Investigacions Científiques) i la Fundació Marilles acullen a Mallorca i Barcelona l'esdeveniment final de dos projectes europeus (Interreg MED).

Segons ha explicat Marilles en un comunicat, l'objectiu és discutir els resultats i les recomanacions clau d'aquests dos projectes: eficàcia de la gestió, gestió de la pesca a petita escala, conservació d'espècies mòbils, finançament sostenible i adaptació al canvi climàtic. Els participants contribuiran a ampliar les solucions identificades en els projectes i a expressar recomanacions clau per als responsables de la presa de decisions en benefici de tota la comunitat d'àrees marines protegides (AMP) de la Mediterrània.

Cargando
No hay anuncios

Marilles ha explicat que participa com a soci del projecte europeu Interreg MED MPA Networks, que reuneix deu socis mediterranis, principalment organismes de gestió d'AMP de set països: Albània, Croàcia, França, Grècia, Itàlia, Eslovènia i Espanya.

Els fotògrafs de MARE donen suport als esforços de conservació marina

Les obres guanyadores de MARE, el Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear, s'exposen en aquest esdeveniment. La comunitat de fotògrafs de MARE es vincula així a la difusió dels set missatges clau i les 44 accions proposades per aconseguir, el 2030, una sòlida xarxa d'AMP a la Mediterrània que siguin ecològicament representatives i que es gestionin i controlin de manera eficaç. Aquesta exposició viatjarà aquest estiu pels municipis de l'illa que ho sol·licitin.