Les Balears, la capital de les àrees marines protegides de la Mediterrània

Un total de 100 gestors de 18 països es reuniran a Palma per posar en comú els resultats de dos projectes europeus

La Dragonera.
ARA Balears
13/06/2022
1 min

PalmaDel 14 al 17 de juny, MedPAN, CSIC (Institut de Ciències de la Mar del Consell Superior d'Investigacions Científiques) i la Fundació Marilles acullen a Mallorca i Barcelona l'esdeveniment final de dos projectes europeus (Interreg MED).

Segons ha explicat Marilles en un comunicat, l'objectiu és discutir els resultats i les recomanacions clau d'aquests dos projectes: eficàcia de la gestió, gestió de la pesca a petita escala, conservació d'espècies mòbils, finançament sostenible i adaptació al canvi climàtic. Els participants contribuiran a ampliar les solucions identificades en els projectes i a expressar recomanacions clau per als responsables de la presa de decisions en benefici de tota la comunitat d'àrees marines protegides (AMP) de la Mediterrània.

Marilles ha explicat que participa com a soci del projecte europeu Interreg MED MPA Networks, que reuneix deu socis mediterranis, principalment organismes de gestió d'AMP de set països: Albània, Croàcia, França, Grècia, Itàlia, Eslovènia i Espanya.

Els fotògrafs de MARE donen suport als esforços de conservació marina

Les obres guanyadores de MARE, el Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear, s'exposen en aquest esdeveniment. La comunitat de fotògrafs de MARE es vincula així a la difusió dels set missatges clau i les 44 accions proposades per aconseguir, el 2030, una sòlida xarxa d'AMP a la Mediterrània que siguin ecològicament representatives i que es gestionin i controlin de manera eficaç. Aquesta exposició viatjarà aquest estiu pels municipis de l'illa que ho sol·licitin.

stats