Meteorologia

Les Balears esperen una gran barrumbada que pot deixar plogudes intenses de més de 50 litres en una hora

L'Arxipèlag està en alerta taronja i Emergències ha activat l'Índex de Gravetat 1 del pla Meteobal

Fortes pluges a Palma durant aquest dimarts
04/09/2024
1 min

PalmaLes Illes Balears estan en alerta taronja per les fortes tempestes, plogudes i ratxes de vent que s'esperen en les pròximes hores. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat que fins a les 18 hores es registraran plogudes molt intenses que poden deixar 50 litres per metre quadrat en una hora i ratxes de vent de 120 km/h.

A més, el Servei d'Emergències de les Balears també ha activat l'Índex de Gravetat 1 (IG-1) del pla Meteobal. Aquest índex s'activa quan la situació meteorològica suposa un risc elevat per a persones i béns i també es declara aquest nivell en aquella situació en què s'ha produït un fenomen advers en zones localitzades, l'atenció de la qual pot quedar assegurada per mitjà dels mitjans i recursos disponibles a les zones afectades, però que el seguiment ha de ser supramunicipal.

Cal recordar que durant la jornada d'aquest dimarts es van registrar fortes plogudes, principalment a la serra de Tramuntana, que van deixar fins a 90 litres en alguns indrets, caps de fibló i inundacions. Tot i això, des de l'Aemet mantenen que durant la jornada d'aquest dimecres els fenòmens meteorològics seran més intensos. 

Caps de fibló a l'interior de Mallorca

Durant les tempestes d'aquest dimarts dos excursionistes van desaparèixer mentre feien una ruta pel torrent de Pareis i aquest matí els Serveis d'Emergències han trobat el cos sense vida d'un d'ells (de nacionalitat britànica) i continuen les tasques per localitzar l'altra persona.

stats