Meteorologia
Societat 15/07/2024

Les Balears esperen la primera onada de calor de l'estiu amb temperatures de fins a 39 graus

L'estabilitat atmosfèrica i la intensa radiació provocaran que les "temperatures pugin, les màximes i mínimes"

ARA Balears
1 min
Turistes al centre de Palma.

PalmaLes Balears viuran una onada de calor aquesta setmana amb temperatures que podrien aconseguir els 39 graus, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Illes. Segons ha traslladat la delegada territorial, María José Guerrero, les Illes viuran "la setmana més càlida de l'any i de l'estiu" (a l'espera que se'n confirmin les previsions) a causa de l'entrada d'una massa d'aire càlid procedent d'Àfrica. A més, l'estabilitat atmosfèrica i la intensa radiació provocaran que les "temperatures pugin, les màximes i mínimes", ha detallat.

Per dies, aquest dimarts s'esperen màximes d'entre 29 i 35 graus amb mínimes entre els 20 i 24 graus, que provocaran nits tropicals, mentre que hi haurà possibilitat d'algun banc de boira a Mallorca amb vent fluix i d'orientació nord-est de brisa costanera. Pel que fa a dimecres, s'assoliran els 35 graus i, puntualment, els 36, al mateix temps que les mínimes ascendiran als 22 i 25 graus. Per tant, a part de les nits tropicals, s'experimentaran "nits tòrrides", amb més probabilitat en la costa, ha matisat Guerrero. Pel que fa al cel, continuarà amb niguls baixos i vent moderat amb brisa.

Dijous continuarà l'increment de temperatures pel fet que s'esperen màximes entre 30 i 38 graus, a més de nits tropicals i tòrrides, ja que les mínimes es mouran entre els 22 i 25 graus. En aquesta jornada Mallorca espera pols en suspensió, ha assenyalat Guerrero, que vindrà acompanyada per vent de l'est i nord-est amb brisa costanera. Finalment, divendres s'espera que l'onada arribi al punt més alt, ja que les màximes podrien arribar a estar entre els 31 i 39 graus acompanyades de mínimes que repetiran les nits tòrrides i tropicals. A més, persistirà la pols en suspensió i el vent fluix variable amb brisa costanera.

stats