Les Balears, l'exemple a seguir per conservar la posidònia a la costa valenciana

El govern valencià posa d'exemple el Decret de protecció de les Illes i convida Miquel Mir a explicar les polítiques adoptades

Miquel Mir durant la seva intervenció
07/06/2021
1 min

PalmaEl govern valencià ha presentat aquest dilluns el Decret de protecció de posidònia i ha posat d'exemple el de les Balears. "És una de les polítiques ambientals més importants i pioneres de les Illes. Ens sentim molt satisfets de veure com altres comunitats autònomes ens han agafat d'exemple. Estam molt contents de la convidada i satisfets amb els resultats del decret", ha explicat el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, a l'ARA Balears.

Cal recordar que el decret de posidònia a l'Arxipèlag es va posar en marxa el 2016, però no es va aprovar fins al 2018. El seu objectiu és crear una regulació que compatibilitzi l'existència d'activitats humanes amb la protecció de l'espècie i l'hàbitat establint un marc jurídic homogeni i regulant els usos de les activitats que puguin afectar la posidònia.

"De moment, avui en dia, les Balears són l'única regió de la Mediterrània que té un decret de posidònia", explica Mir. Durant la seva intervenció a la presentació, ha exposat l'estructura d'aquesta normativa i la sèrie de polítiques que s'han aplicat en el medi marí "sobretot en serveis de vigilància i assistència de posidònia, que per ara només n'hi ha a les Illes", comenta el conseller.

Mir ha assegurat que el decret funciona. "Les dades són molt esperançadores perquè la gent que fondeja a posidònia és residual. El 2020, menys d'un 8% de les embarcacions que es varen interceptar es varen haver de moure, uns índexs molt baixos en comparació amb el 2016", comenta. En aquest sentit, explica que l'Illa més perjudicada era Formentera, i que l'any passat "es varen moure menys d'un 1% de les embarcacions".

stats